SCANDALOS! Director de penitenciar reținut după ce a cerut favoruri sexuale de la o subordonată!

1
1012

În perioada 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofițer de poliție, favoruri de natură sexuală, prevalându-se şi profitând de  situaţia de autoritate şi de superioritate asupra victimei. Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relaţie extraprofesională cu inculpatul Chiş Horia Ştefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale. Actele de violență s-ar fi produs chiar in biroul directorului. Ulterior, în perioada 30-31 mai 2022, pentru a evita eventualele consecințe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare și destituirea din funcție, precum și posibile urmări pentru situația sa familială, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să nu sesizeze Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), amenințând că atât victima, cât și penitenciarul vor avea de suferit.  În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susținut și de inculpata Kozma Angela Carmen, psiholog în cadrul penitenciarului. Mai mult de atât, la data de 7 iunie 2022, inculpatul Chiş Horia Ştefan  ar fi amenințat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromițătoare pentru distrugerea credibilității acesteia. La data de 22 noiembrie 2022, suspecții Chiş Horia Ştefan și Kozma Angela Carmen urmează să fie prezentați Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. CHIŞ HORIA ŞTEFAN, ofiţer de poliție, fost director al Penitenciarului Baia Mare este cercetat pentru săvârșirea infraciunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă și şantaj, toate în formă continuată iar KOZMA ANGELA CARMEN, ofițer de poliție, psiholog la Penitenciarul Baia Mare, cercetată pentru săvârşirea infracțiunii de şantaj în formă continuată. (DNA)

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. E chiar șocant, nu numai scandalos. E șocant că un astfel de caz a devenit public, spre deosebire de Vrancea de exemplu unde deși se întâmplă exact aceleași lucruri în instituțiile publice nu apare absolut nimic în public, e omerta totală. Ca un medic legist să facă un astfel de raport, un polițist să ancheteze și un procuror să preia cazul ar fi ceva de neconceput în Vrancea. Șocant cât de neorganizati sunt cei de la Baia Mare. Doamne ferește, atât de primitiv, justiție care funcționează, pfui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.