Schimbări pentru cei care făceau naveta cu microbuzele Transport Public de la Câmpineanca, Gologanu, Milcovul, Răstoaca și Vânători. Instanța a suspendat efectuarea curselor de călători!

0
634

Trei luni. Atât a durat activitatea Asociației „Metropolitan Trans”, care din octombrie, prin intermediul SC Transport Public SA, a început să efectueze curse și în afara municipiului, spre Câmpineanca, Gologanu, Milcovul, Răstoaca și Vânători. De mâine, toate cursele de acest tip vor fi întrerupte, ca urmare a unei decizii luate de instanță. Trei dintre firmele de transport care operau pe aceste cinci trasee au fost nemulțumite că pe fir intrase „Metropolitan Trans” și au introdus acțiune la Tribunalul Vrancea. Ulterior, dosarul a fost strămutat la Brăila, unde instanța de judecată a hotărât să suspende cursele efectuate de către Transport Public SA Focșani. „Admite cererea de suspendare provizorie. Dispune suspendarea provizorie a actului administrativ Hotărârea Adunării generale a Asociaţilor Metropolitan Trans nr. 34/1.10.2020 privind aprobarea delegării gestiunii serviciului de transport public prin atribuire directă până la soluţionarea definitivă a cauzei privind anularea actului”, se arată în hotărârea pronunțată la Tribunalul Brăila săptămâna trecută. Asociația Metropolitan Trans a atacat soluția, însă momenta toate cursele vor fi suspendate, anunță Primăria Focșani.
Începând din data de 13 ianuarie 2021, responsabilitatea pentru buna desfășurare a transportului public între localitățile care fac parte din asociație și Municipiul Focșani aparține exclusiv Autorității Județene de Transport din cadrul Consiliului Județean Vrancea care are obligația să controleze modul în care operatorii de transport își vor respecta obligațiile față de călători.
Îi informăm pe cetățenii care ar putea fi afectați de posibile disfuncționalități că se pot adresa Autorității Județene de Transport la numărul de telefon: 0237/213.057.
Asociația „Metropolitan Trans” funcționează din 2017 în scopul asigurării unor servicii de transport public de calitate pentru cetățenii din localitățile Milcovul, Răstoaca, Vânători, Câmpineanca, Gologanu și Golești.
Din 5 octombrie 2020, Transport Public SA Focșani a operat pe aceste trasee, în baza unui program de transport stabilit cu autoritățile locale, membre ale asociației.
Constituirea Asociației Metropolitan Trans și faptul că Transport Public SA Focșani a demarat efectiv serviciile de transport persoane a nemulțumit o serie de companii care operau activități de transport public în programul județean și care au pierdut dreptul de a opera pe aceste trasee, drept pentru care, până la soluționarea litigiilor inițiate de aceste companii, Transport Public SA Focșani se află în imposibilitatea de a efectua cursele din program.
Transport Public SA deservește un număr de peste 10.000 călători/ zi pe traseele urbane și traseele Asociației „Metropolitan Trans”.
Ne pare rău pentru situația creată, avem încredere în Justiție și sperăm că litigiile vor fi soluționate cu celeritate, în favoarea cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Focșani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.