Schimbări în sistemul de asigurări de sănătate. Care sunt modificările pe care trebuie să le cunoască pacienţii!

0
289

Pacienţii vor beneficia de decontarea analizelor de tip RMN la sân, copiii vor beneficia de consultaţii decontate de CNAS o dată la şase luni, faţă de o dată la 12 luni în prezent, iar asiguraţii vor avea două noi proteze decontate de CNAS, potrivit unui nou Contract Cadru aprobat, joi, de Guvern.

Printre principalele beneficii pe care le vor avea pacienţii asiguraţi se numără decontarea analizelor de tip RMN la sân, consultaţii decontate de CNAS o dată la şase luni, faţă de o dată la 12 luni în prezent pentru copii, iar asiguraţii vor avea două noi proteze decontate de CNAS.

La acestea se adaugă un cadru de reglementare pentru gestionarea mai bună a Sistemelui Informatic Unic Integrat (SIUI) şi a cardurilor de asiguraţi astfel încât aceştia să nu mai fie afectaţi de disfuncţionalităţi tehnice.

În ceea ce priveşte medicina dentară, minorilor li se vor putea acorda consultaţii decontate de CNAS o dată la şase luni, faţă de o dată la 12 luni în prezent şi se introduce un nou serviciu decontat, obturaţia dintelui după tratamentul afecţiunilor pulpare sau al gangrenei.

În cazul asistenţei medicale ambulatorii paraclinice, se introduce printre serviciile decontate efectuarea de RMN de sâni cu sau fără substanţă de contrast; se renunţă la decontarea examenului fungic de urină, considerat de specialişti ca irelevant pentru patologia pacientului; se revizuiesc reglementările referitoare la situaţiile în care casa de asigurări de sănătate sesizează neconcordanţe între investigaţiile medicale efectuate şi cantitatea de reactivi achiziţionaţi de laboratoarele de analize medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here