Școală-pericol, ÎNCHISĂ de Direcția de Sănătate Publică Vrancea

0
319
scoala-inchisa-cerbu-jitia-vrancea
Foto: vrancea24

Măsură fără precedent dictată de Direcția de Sănătate Publică Vrancea. O școală considerată pericol pentru copii a fost închisă de inspectorii de sănătate publică iar directorul unității de învățământ în care copiii au învățat deși nu au fost nici un moment în siguranță a fost amendat cu zece mii de lei.

Școala închisă de DSP este cea cu clasele I-IV din satul Cerbu, comuna Jitia. La închiderea școlii s-a ajuns după ce părintele unui copil a sesizat, printr-o filmare,  faptul că micuții înscriși la școala din Cerbu sunt expuși pericolelor. Copiii învață în current și riscă să se îmbolnăvească, clădirea fiind în construcție de nimeni nu mai știe când.

Văzând filmarea care a apărut în spațiul public, inspectorii DSP au descins la respectiva unitate de învățământ și după ce au văzut cu ochii lor că cele reclamate de părinte sunt reale au decis să pună lacătul pe ușa școlii. Mai mult, unitatea de învățământ, reprezentată prin director, a fost sancționată cu suma de 10.000 lei.

Școala din satul Cerbu nu are autorizație sanitară de funcționare eliberată de DSP, fiind o clădire improprie și riscantă pentru copii.

Și, în timp ce reprezentanții DSP consideră școala menționată un pericol, primarul din Jitia, Ion Gheorghiță, spune că e vorba de exces de zel iar unitatea nu trebuia închisă, condițiile de studiu pentru copii.

Rămâne de văzut ce va stabili conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Cel mai probabil, copiii vor fi mutați la școala de centrul localității, unde vor fi duși cu microbuzul.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.