Școlile ar putea fi redeschise în luna septembrie | Raluca Turcan: ”Activitatea educațională se va relua în condiții de siguranță sanitară”

0
413

Școlile ar putea fi redeschise din luna septembrie. Declarația aparține viceprim-ministrului Raluca Turcan care a declarat săptămâna trecută că unitățile de învățământ vor fi redeschise în toamnă. Declarația a venit după ce Raluca Turcan a fost prezentă la cea de-a doua întâlnire a Grupului de lucru interministerial la care au participat și reprezentanții ONG-urilor, ai unităților de învățământ, ai sindicatelor din educație, ai elevilor și studenților. În urma discuțiilor, cei prezenți și-au manifestat interesul de a sprijini Ministerul Educației în elaborarea măsurilor necesare pentru începutul noului an școlar, din această toamnă.

Am avut cea de-a doua întâlnire a Alături de Ministrul Educației, Monica Anisie, și Consilierul prezidențial pe educație, Ligia Deca, am identificat împreună problemele pentru care trebuie să venim cu soluțiile potrivite, astfel încât activitatea educațională să se poată relua în condiții de siguranță sanitară, asigurând totodată resursele umane, infrastructura și tehnologia necesară pentru o educație de calitate. Avem la dispoziție această perioadă de vară, timp în care vom lucra intens pentru pregătirea școlii de calitate, chiar și în condiții dificile. Le mulțumesc tuturor partenerilor noștri pentru implicarea lor și pentru propunerile pe care le-au formulat. Vom păstra acest dialog constant cu toți actorii din sistem pentru a susține dreptul copiilor la o educație de calitate”, a declarat viceprim-ministrul Raluca Turcan.

Conform unui document elaborat de Ministerul Educației împreună cu specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), redeschiderea școlilor vine și o serie de măsuri care trebuie respectate de elevi și cadrele didactice. Clasele vor avea maximum 10-15 elevi, aceștia vor sta cel mult 4 ore pe zi la școală, iar fiecare oră de curs o să dureze cel mult 30 de minute, în condițiile în care jumătate din elevi vor continua să învețe de acasă, în sistem online. Este posibil ca în urma consultărilor viitoare cu specialiștii din sănătate să fie aplicate și alte reguli, odată cu redeschiderea școlilor.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.