Școlile cu centrale termice, verificate de specialiștii din Prefectură. Vezi ce nereguli au fost descoperite în unitățile de învățământ!

0
176

Specialiștii din cadrul Prefecturii au verificat, recent, toate școlile din județul Vrancea care au montate centrale termice. Riscurile în cazul unor centrale cu defecțiuni sunt imense iar când e vorba de o unitate de învățământ cu sute ori mii de copii, atunci atenția trebuia să fie maximă.

Pentru a afla care este starea centralelor alimentate cu gaz din incinta școlilor, reprezentanții Prefecturii cu rol în astfel de situații au făcut numeroase controale, în urma cărora au descoperit și deficiențe.

”Din concluziile acţiunii a reieşit faptul că au fost verificate spaţiile în care funcţionează centralele termice şi documentele specifice cu privire la obligaţiile deţinătorilor sau utilizatorilor de centrale termice alimentate cu gaz, precum şi elementele de bază ce au vizat funcţionarea propriu – zisă a acestora, prevăzute de legislaţia din domeniu în vigoare. Pentru neconformităţile constatate, care nu au impus închiderea unităţilor şcolare, au fost acordate termene de remediere, iar după expirarea acestor termene vor fi înaintate Instituţiei Prefectului rapoarte cuprinzând măsurile adoptate pentru remedierea problemelor, însoţite de documente doveditoare”,

se arată într-un comunicat remis de ISU Vrancea.

Verificările s-au desfășurat în perioada 05.03. – 19.03.2015 și au vizat sediile unităţilor de învăţământ care utilizează centrale termice alimentate cu gaz, situate în municipiile Focşani şi Adjud, oraşele Panciu şi Mărăşeşti, precum şi în comuna Vânători.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.