Scriitoarea Rodica Soreanu a prezentat publicului păncean cele mai recente apariții editoriale

0
765

rodica - Scriitoarea Rodica Soreanu a prezentat publicului păncean cele mai recente apariții editorialeScriitoarea Rodica Soreanu s-a întâlnit vineri, 15 ianuarie 2016, de Ziua Culturii Națioanle, cu publicul din orașul Panciu, pentru a-și prezenta cele mai recente apariții editoriale: volumele „Trup de aer”, „Conştiinţă de Cristal”, „Nesomnul florilor” și „Strada Inelului”. Evenimentul s-a desfășurat sub genericul „Profil de autor“ și a fost organizat de către Primăria și Casa de Cultură a Orașului Panciu, în parteneriat cu Liga Scriitorilor din Vrancea și Fundația Social-Culturală „Miorița“ din Odobești.

„De Ziua Culturii Naționale, continuăm o frumoasă tradiție – aceea de a aduce în fața publicului păncean oameni de valoare, pentru a le face cunoscută activitatea. Mă bucur că o avem alături de noi pe doamna Rodica Soreanu, fiică a acestui oraș, un om care s-a remarcat atât în artă, cât și în literatură și care, iată, revine la Panciu, pentru a ne prezenta cele mai recente apariții editoriale. Sunt convins că le veți primi cu același interes pe care l-ați manifestat de fiecare dată față de scriitorii noștri locali și că volumele semnate de către doamna Rodica Soreanu vor constitui, pentru fiecare dintre noi, o lectură plăcută“, le-a spus celor prezenți primarul Iulian Nica.

lansare carte panciu3 - Scriitoarea Rodica Soreanu a prezentat publicului păncean cele mai recente apariții editoriale

Despre Rodica Soreanu și cărțile acesteia au vorbit scriitorii Culiță Ioan Ușurelu, președintele Ligii Scriitorilor din Vrancea și al Fundației Social-Culturale „Miorița“ din Odobești,  Mircea Paraschiv, președintele Cenaclului Literar „Vasile Cârlova“ al Cercului Militar Focșani și Mariana Rogoz Stratulat.

În deschiderea evenimentului, cei prezenți au păstrat un moment de reculegere în memoria scrriitorului păncean Ionel Bandrabur, trecut în neființă pe data de 13 ianuarie.

„Acest început de an este unul trist pentru cultura vrânceană! Sărbătoarea de astăzi este umbrită de dispariția scriitorului Ionel Bandrabur, fiu al acestui oraș, pe care l-a reprezentat cu cinste în toată activitatea sa literară dar și de profesor al Liceului Teoretic «Ioan Slavici». Odată cu dispariția lui Ionel Bandrabur, am pierdut un om de o mare valoare, care a iubit comunitatea și oamenii ei, un om de o vastă cultură și unul dintre cei mai prolifici scriitori ai Vrancei pe care, cu siguranță, nu-l vom uita niciodată! Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a spus Iulian Nica.

lansare carte panciu2 - Scriitoarea Rodica Soreanu a prezentat publicului păncean cele mai recente apariții editoriale

Ziua Culturii Naționale a prilejuit și o evocare a poetului Mihai Eminescu, de la a cărei naștere s-au împlinit 166 de ani. Cu acest prilej, a fost vernisată expoziția intitulată „Eternul Eminescu“, ce include lucrări inspirate din opera eminesciană și semnate de profesorul Costică Zbârciog, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ din Panciu.

Obiceiurile populare, ca expresie a culturii și identității naționale, au fost reprezentate prin intermediul expoziției de tapiserii tradiționale realizate de Clubul Copiilor Panciu.

lansare carte panciu - Scriitoarea Rodica Soreanu a prezentat publicului păncean cele mai recente apariții editoriale

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Panciu, s-a încheiat cu spectacolul „O noapte furtunoasă“, pus în scenă de Teatrul Municipal Focșani, în regia lui Cătălin Naum. Din distribuție au făcut parte actorii Sorin Francu, Paula Grosu, Alexandra Timofte, Valentin Cotiga, Adrian Rădulescu, Vlad Mihu și Mihai Cojocaru.

teatr panciu - Scriitoarea Rodica Soreanu a prezentat publicului păncean cele mai recente apariții editoriale

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here