Scriitorul Ionel Bandabrur comemorat la Panciu, la 4 ani de la moartea sa

0
65

Duminică, scriitorul Ionel Bandrabur a fost comemorat cu prilejul împlinirii a patru ani de la moarte. Evenimentul, organizat de Primăria Orașului Panciu, a avut loc la Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Crucea de Sus, slujba de pomenire fiind oficiată de preotul paroh Daniel Merloiu.

„Se împlinesc 4 ani de la trecerea la cele veşnice a scriitorului Ionel Bandrabur. Patru ani de când ne-am despărțit de un mare om de cultură, de un profesor eminent și, totodată, de un scriitor pe care generații de pănceni, și nu numai, l-au admirat și de la care au avut multe de învățat. Ionel Bandrabur nu ne-a lăsat doar o moştenire spirituală, concretizată in volumele sale de proză, poezie sau aforisme, ci şi principii morale în care a crezut şi le-a respectat. Avem cu toții o datorie de  suflet, aceea de a păstra veşnic vie amintirea acestui mare intelectual și de  a le vorbi copiilor și  tinerilor noștri despre ceea ce a însemnat Ionel Bandrabur pentru literatura română contemporană şi, mai ales, de a-i îndemna să-i citească opera, dedicată în cea mai mare parte acestui loc pe care l-a iubit și de care nu s-a despărțit niciodată! Să ne rugăm bunului Dumnezeu să-i odihnească sufletul în linişte şi pace, iar pe noi să ne ajute să îl pomenim mereu aşa cum se cuvine!”, a transmis primarul Iulian Nica.

Comemorare Ionel Bandrabur 5 - Scriitorul Ionel Bandabrur comemorat la Panciu, la 4 ani de la moartea saPreotul Daniel Merloiu a reamintit faptul că Ionel Bandrabur a  fost singurul scriitor din Vrancea care a fost discipol al marelui filosof Lucian Blaga.„Este o mare bucurie pentru noi, pentru parohia noastră, să avem un scriitor de renume național! Nu neapărat pentru faptul că aici sunt rămășițele pământești ale celui care a fost Ionel Bandrabur, ci pentru veșnicia cărților sale și a lucrărilor pe care le-a scris de-a lungul timpului!”, a spus preotul Daniel Merloiu.

Comemorare Ionel Bandrabur 8 - Scriitorul Ionel Bandabrur comemorat la Panciu, la 4 ani de la moartea saProfesoara Maria Bandrabur a mulțumit celor prezenți la eveniment pentru faptul că nu l-au uitat pe scriitorul, publicistul și profesorul Ionel Bandrabur. „Îi mulțumesc, în primul rând, domnului primar, pentru că nu ne uită niciodată, nici la hram, nici la Ziua Scriitorilor, nici la Ziua Eroilor! Să vă dea Dumnezeu sănătate și ani mulți! Ați dovedit, prin venirea dumneavoastră aici, prețuirea pentru scrisul lui Ionel Bandrabur! a declarat soția scriitorului.

Ionel Bandrabur s-a născut pe 22 aprilie 1922, la Panciu. A absolvit Facultatea de Litere și Filosofie din Cluj, cu licență în filosofia culturii, sub îndrumarea lui Lucian Blaga. A scris peste 20 de volume de povestiri, aforisme și versuri. În anul 2004, Ionel Bandrabur a fost inclus în Dicționarul general al literaturii române, publicat de Academia Română. Tot ca o recunoaștere a valorii sale, Ionel Bandrabur a fost inclus de autoritățile locale între personalitățile lumii culturale, științifice sau politice, născute și formate în Panciu și declarate, de-a lungul timpului, cetățeni de onoare ai orașului. Ionel Bandrabur a încetat din viață pe data de 13 ianuarie 2016, la Panciu. (Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu)

Comemorare Ionel Bandrabur 7 - Scriitorul Ionel Bandabrur comemorat la Panciu, la 4 ani de la moartea sa

Comemorare Ionel Bandrabur 1 - Scriitorul Ionel Bandabrur comemorat la Panciu, la 4 ani de la moartea sa
????????????????????????????????????
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.