Scrisoarea polițiștilor adresată pietonilor care traversează pe roșu

0
266
Traversările neregulamentare ale pietonilor au devenit o problemă reală. Indisciplina pietonilor în trafic este una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Nu au fost puține cazuri în care șoferi nevinovați s-au ales cu dosare penale după ce pietonii le-au sărit pur și simplu în față, fără să poată opri mașina la timp. Polițiștii vrânceni au scris o scrisoare deschisă, adresată tuturor pietonilor care trec strada prin loc nepermis, inclusiv pe culoarea roșie a semaforului.

Iată mesajul Poliției: “Dragă pieton care traversezi pe roșu ca și când semaforul ar fi opțional, Să știi că oamenii aceia care așteaptă răbdători să se facă verde nu sunt nici plictisiți de viață și nici nu au mai mult timp de pierdut decât tine. Sunt pur și simplu civilizați, respectă legea, se respectă pe ei înșiși, dar și pe cei din jur. Oameni buni, Știm că tentația e mare! Nu vezi nicio mașină, nu e niciun polițist în apropiere la acel moment, ai nevoie să ajungi rapid într-un loc…

Ce mai contează că e roșu? Ei bine, contează! Ce ar însemna să trăim, fiecare, după propriile reguli? Suntem cetățenii celei mai frumoase țări de pe planetă și avem drepturi! Corect. Avem însă și obligații pe care, dacă le respectăm, ne păzim pe noi înșine și nu le facem rău nici celor din jur. Dacă nu le respectăm însă, încasăm amenzi și asta ar fi cea mai ușoară consecință. S-a dovedit deja că principiul ”mie nu mi se poate întâmpla nimic” nu este valabil. Se poate, din păcate, și sănătatea nu poate fi răscumpărată cu regrete.

PS: Aproape 3.000 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pietonilor pe raza județului Vrancea în anul 2018. Peste 250 în ianuarie 2019. Majoritatea pentru traversare neregulamentară sau prin loc nepermis”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here