Scutiri la plata impozitelor pentru soţiile veteranilor şi văduvele de război

0
100

Veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, precum şi cele deportate în străinătate ori care au fost prizonieri vor beneficia de facilităţile fiscale acordate până la 31 decembrie 2015, a decis Ministerul Finanţelor.

În cazul veteranilor şi al văduvelor de război, ministerul propune scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile şi terenurile deţinute în comun cu soţii/soţiile acestora, precum şi pentru un mijloc de transport, la alegere. Pentru persoanele persecutate din motive politice şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri şi soţii/soţiile acestora, scutirile se acordă pentru locuinţa de domiciliu, terenul aferent acesteia şi pentru un mijloc de transport, la alegere.

„Veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, precum şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri au beneficiat şi până acum de scutiri de la plata taxelor şi impozitelor pe clădiri/terenuri/un mijloc de transport. De la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, soţiilor şi soţilor acestora nu li s-au mai acordat astfel de scutiri. Este şi motivul pentru care venim acum cu propunerea de modificare a Codului Fiscal şi le redăm drepturile pierdute soţilor şi soţiilor persoanelor sus menţionate”, a declarat Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

În cazul clădirilor, terenurilor sau al mijloacelor de transport deţinute în comun de soţi cu o terţă persoană, facilitatea fiscală se va acorda doar pentru partea deţinută de categoriile sus menţionate şi de soţii/soţiile acestora. 

Scutirile de impozit se vor aplica în termen de 30 de zile. Autorităţile locale au obligaţia să recalculeze impozitele datorate de persoanele ce fac obiectul modificării Codului Fiscal – soţii/soţiile persoanelor mai sus menţionate – pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2016 şi data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.