Scutul pădurilor din Vrancea: amenzi de peste 50.000 de lei și lemn confiscat ca urmare a acțiunilor desfășurate de oamenii legii săptămâna trecută

0
193

Peste 100 de controale în domeniul forestier au desfășurat în perioada 12 -18 octombrie polițiștii de ordine publică, sub coordonarea Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai ocoalelor silvice de regim. Activitățile se desfășoară sub denumirea „Scutul Pădurii”, iar din cele 121 de controale, 104 au avut loc pe drumurile publice, 3 în fondul forestier și 14 la depozite de material lemnos. Potrivit IPJ Vrancea, au fost aplicate 33 de sancțiuni, în valoare totală de 57.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Alte 12 sancțiuni, în valoare de 930 de lei, au fost aplicate pentru încălcarea altor acte normative. În perioada menționată nu au fost aplicate doar amenzi pentru neregulile depistate, ci totodată a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de peste 132 metri cubi material lemnos, în valoare totală de 34.522 lei.

Foto: Arhivă

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.