Se anunță “deranj” mare la Primăria Focșani pe tema noii taxe pe care vrea să o introducă primarul Misăilă

0
347

Primăria Focşani va organiza, luni, o dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre privind stabilirea nivelului taxelor și impozitelor locale pe care le vor plăti cetățenii orașului în 2019. La ședința Subcomisiei de Dialog Social, programată de la ora 16.00, sunt aşteptaţi şi focşănenii, iar interesul ar putea fi unul mare, dat fiind că proiectul prevede introducerea unei noi taxe, pentru salubrizarea stradală. Este vorba de o revenire a celebrei taxe de habitat pe care primarul Cristi Misăilă a vrut să o introducă din acest an, dar la care a renunţat ca urmare a presiunii puse de focşăneni şi de şeful său de la partid, Marian Oprişan. Misăilă susţine introducerea taxei prin faptul că acest lucru îi este impus de Curtea de Conturi.

„Este necesară instituirea și încasarea taxei de salubrizare stradală pentru toți utilizatorii serviciului, persoane fizice și juridice, de către Serviciul impozite și taxe locale, începând cu data de 01.01.2019, pe baza unui regulament. Fundamentarea taxei de salubrizare stradală are la bază costurile aferente anului 2018. Astfel, cheltuielile totale aferente serviciului menționat se ridică la suma de 6.400.000 lei”, se arată în proiect.

Diferența între noua taxă și cea la care a renunțat anult trecut e că din taxa de habitat ar fi fost suportate nu doar cheltuielile de salubrizare stradală, ci și cele de iluminat public și deszăpezire. E de așteptat ca ședința-dezbatere de luni să fie furtunoasă. La fel se anunță și ședința Consiliului Local în care se va discuta proiectul, programată pentru data de 12 noiembrie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here