Se ascut săbiile! Primarul Misăilă, amenințat cu plângere penală de consilierii liberali

0
190
La o zi după scandalul din Consiliul Local Focșani, care a culminat cu gestul grupului PNL de a părăsi sala de plen, liberalii anunță că vor înainta plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele primarului Cristi Misăilă și secretarului Eduard Corhană.

Liberalii susțin că cei doi au încălcat legislația din domeniul administrației publice locale.

“În conformitate cu ordinul emis de Prefectul județului Vrancea, primarul Cristi Misăilă și secretarul Eduard Corhană ar fi trebuit să procedeze la inițierea unui proiect, prin care să se constate încetarea mandatului consilierei PNL exclusă, după care trebuia întocmit un proiect privind validarea noului consilier PNL de pe lista supleanților. Într-un total dispreț față de lege, primarul și secretarul municipiului au refuzat să dea curs prevederilor legale, astfel încât grupul consilierilor municipali PNL a refuzat să rămână la ședința la care ar fi trebuit să participe noul consilier local PNL de pe lista supleanților”, a declarat consilierul municipal Nicu Tănase într-o conferință de presă.

El a avut-o alături pe Ana-Maria Dimitriu, iar împreună au adus ca argumente o serie de legi, paragrafe, litere și alineate.

“Domnul Corhană nu a putut indica nici măcar un singur text de lege în baza căruia a refuzat să întocmească referatul aferent aspectelor invocate de către consilierii PNL în debutul ședinței, dar și prin adresele trimise la Primăria Focșani înaintea ședinței de ieri”, a mai declarat Nicu Tănase.

Cei doi au anunțat că se gândesc dacă vor face plângere penală și pe numele președintelui de ședință, respectiv viceprimarul Marius Iorga.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.