Se încheie vacanţa parlamentară. Senatorii şi deputaţii se întorc la lucru

0
259

Camera Deputaţilor este convocată în prima sesiune ordinară a anului 2016, luni, 1 februarie, la ora 16:00.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va întruni pentru a-şi desemna noua componenţă: vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii acestui for, se arată într-o informare de presă postată pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Potrivit articolului 23 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, alegerea membrilor Biroului Permanent se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, potrivit configuraţiei politice a Camerei Deputaţilor şi negocierii liderilor grupurilor parlamentare.

Conform aceluiaşi Regulament, lista candidaţilor propuşi pentru Biroul Permanent se supune în întregime votului Camerei Deputaţilor şi se aprobă prin vot secret cu bile. Următoarea şedinţă a Biroului permanent va avea loc după şedinţa de plen.

Şi Senatul a fost convocat pe 1 februarie, tot de la ora 16:00, la prima sesiune ordinară din an.

În prima săptămână de activitate a Senatului, în Comisia Juridică va fi analizat dosarul senatorului Gabriel Oprea, pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale. Fostul vicepremier pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne este cercetat pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Senatorii vor analiza în această sesiune şi două cereri de reexaminare transmise Parlamentului de preşedintele Klaus Iohannis: legea privind acordarea asistenţei financiare rambursabile pentru Republica Moldova şi legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite.

Va fi analizată şi propunerea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care vrea să schimbe mecanismul prin care sunt numiți șefii din Justiție. Călin Popescu-Tăriceanu propune ca preşedintele României să nu mai aibă nicio putere în privinţa numirii conducerii DNA, DIICOT şi a Parchetului General. Mandatul şefilor acestor instituţii expiră peste câteva luni.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.