Îndrăznește să fii informat!

luni, 16 iunie 2025

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
    spot_imgspot_img
    AcasăActualitateSe îngroașă gluma. Comisia Europeană bagă România sub supraveghere fiscală până în 2030

    Se îngroașă gluma. Comisia Europeană bagă România sub supraveghere fiscală până în 2030

    România continuă să se confrunte cu dezechilibre excesive, a informat miercuri Comisia Europeană în raportul său de recomandări privind bugetele statelor membre, precizând că țara noastră prezintă riscuri clare pentru corectarea deficitului său excesiv până în 2030.

    În plus, creşterea cheltuielilor nete ale României este cu mult peste plafonul stabilit de traiectoria sa corectivă, prezentând riscuri clare pentru corectarea deficitului său excesiv până în 2030 şi, în consecinţă, Comisia Europeană recomandă Consiliului să adopte o decizie prin care să constate că România nu a luat măsuri eficiente pentru corectarea dezechilibrului.

    Supraveghere fiscală

    În ceea ce privește statele membre aflate în procedura de deficit excesiv (PDE), Comisia consideră că, în cazul Franței, Italiei, Ungariei, Maltei, Poloniei și Slovaciei, nu este necesară luarea unor măsuri suplimentare în cadrul PDE pentru aceste țări în această etapă.

    Pentru Belgia, în urma prezentării planului său pe termen mediu, Comisia a recomandat o nouă traiectorie corectivă, care în prezent este în așteptarea adoptării de către Consiliu. Deși creșterea netă a cheltuielilor preconizate ale Belgiei în 2025 depășește plafonul acestei recomandări, aceasta se încadrează în flexibilitatea oferită de clauza derogatorie națională.

    Comisia a evaluat, de asemenea, progresele înregistrate în ceea ce privește implementarea planurilor pe termen mediu ale 18 state membre. 12 state membre ( Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia, Lituania, Slovenia, Suedia ) sunt evaluate ca respectând creșterea maximă netă recomandată a cheltuielilor, ținând cont de flexibilitatea prevăzută de clauza derogatorie națională, dacă este cazul. Portugalia și Spania respectă în general aceste cerințe, cu abateri limitate de la traiectoriile recomandate. Cu toate acestea, pentru Cipru, Irlanda, Luxemburg și Țările de Jos, Comisia observă un risc de abatere de la ratele maxime de creștere recomandate stabilite de Consiliu.

    spot_imgspot_img
    HAI PROMOHAI PROMO

    ARTICOLE SIMILARE

    ULTIMA ORĂ Accident în Focșani!  Două autoturisme implicate

    În urmă cu aproximativ o oră, la intersecția străzilor Cuza Vodă cu Mărășești, zona...

    Poliția Rutieră din Vrancea va „vâna” toată săptămâna șoferii băuți și drogați din trafic

    Începând de astăzi și până duminică, 22 iunie, polițiștii rutieri din Vrancea desfășoară acțiunea...

    ARTICOLE POPULARE

    Căruță spulberată de autoutilitară pe DN 1B! Un copil a fost rănit!

    Un accident rutier violent s-a produs joi pe Drumul Național 1B – județul Buzău,...

    ULTIMA ORĂ Motociclistul din Galați rănit grav în Vrancea a murit! Cine era bărbatul

    Potrivit informațiilor noastre, motociclistul rănit grav în această după-amiază pe DN 2D, între Bârsești...

    VIDEO Celebrul bucătar „Bărbosu” lăsat pieton de polițiștii din Vrancea: „O să-i dau în judecată pentru abuz în serviciu!”

    Creatorul de conținut video în domeniul culinar Ovidiu Țigănuș, cunoscut pe rețelele de socializare...