Se întoarce vara! PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi

0
171

După o perioadă cu vreme capricioasă, se întoarce vara. În majoritatea zonelor ţării, vremea va fi călduroasă, cerul va fi variabil la senin, iar vântul slab, informează ANM.

Excepţie vor face Dobrogea, Muntenia, zona Carpaţilor de Curbură şi estul Carpaţilor Meridionali unde instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

Ploi de scurtă durată vor fi posibile şi în sudul Moldovei şi în estul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade, uşor mai mici pe litoral; minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 11 şi 21 de grade.

Marți în țară, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, în zonele de munte, iar mai ales spre seară şi în cursul nopţii, local şi în centrul, sudul şi nord-estul ţării. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala izolat.

Vântul se va intensifica în a doua parte a intervalului în regiunile estice, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade, uşor mai ridicate pe litoral spre 22…23 de grade

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.