Se ridică un nou bloc în Focșani, cu patru etaje. Locurile de parcare pentru locatari, la jumătate de kilometru

0
980

Consiliul Local Focșani a aprobat un nou proiect imobiliar în zona Sud a municipiului, unde ar urma să se ridice un bloc de patru etaje. Deși consilierii liberali care au participat la ședința extraordinară de azi s-au abținut, proiectul privind aprobarea Raportului informării și consultării publicului privind documentația PUZ și aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Elaborare și aprobare PUZ pentru construire locuințe colective D+P+4E cu spații comerciale la parter” -Focșani, strada Revoluției, a trecut cu votul majorității PSD. Chiar și așa, consilierii au fost cam toți de acord că PUZ-ul nu este tocmai cea mai fericită variantă pentru cei care vor fi interesați să își cumpere un apartament atunci când construcția va fi gata, din cauza locurilor de parcare. Problema a fost „atacată” de consilierul liberal Neculai Tănase, care atras atenția că „acolo e o problemă cu locurile de parcare” și a cerut explicații. Potrivit PUZ-ului, în incintă se va amplasa o platformă de parcare pentru spațiile comerciale ce vor fi amenajate pe nivelul parterului, iar la demisol sunt prevăzute alte locuri de parcare pentru unitățile locative ce vor rezulta în urma compartimentării etajelor superioare. Însă, pentru a se încadra în norme, investitorul a mai găsit o soluție pentru mașinile viitorilor proprietari: pe lângă locurile de parcare deja menționate, în raport se arată și că s-ar putea suplini aceste locuri cu încă 14, „pe imobilul în suprafață de 288 mp… pentru acest imobil există la dosar declarațiile notariale ale vecinilor adiacenți, care declară că sunt de acord ca pe acest teren să fie amenajat ca pentru locuri de parcare ce vor deservi blocului de locuințe propus”. Însă acest teren la care se face referire este la jumătate de kilometru de locul în care se va ridica blocul, tocmai acesta fiind subiectul dezbaterii din CL Focșani. Că se putea și mai bine a fost de acord și arhitectul municipiului, însă acesta a precizat că beneficiarul s-a ocupat să găsească un teren care să se încadreze în regulile privind normarea locurilor de parcare. Chiar și primarul a fost sceptic vizavi de aceste teren pe care se vor amenaja locurile de parcare. „Mă îndoiesc că vreodată acel loc de parcare va fi folosit. Eu nu am putut să mă opun, având în vedere că mi s-a prezentat argumentul legal”, a spus Cristi Valentin Misăilă, avertizând că „locatarii acestui bloc nu vor putea beneficia de locuri de parcare din domeniul public. Ei vor trebui să parcheze acolo și cine își va cumpăra apartament va trebui înștiințat”. Mai în glumă, mai în serios, consilierul social democrat Mihai Nedelcu a opinat că, pentru a veni în sprijinul celor care își vor cumpăra apartamente aici, ar putea fi pus un microbuz zilnic de la bloc la locul de parcare: „ca la ski”. O altă propunere a venit de la consilierul liberal Dan Buzoi, care l-a sfătuit pe investitor să renunțe la spațiul comercial de la parter și să facă locuri de parcare. Firește, aceasta e la latitudinea investitorului – New Era Yrnvest. Terenul pe care ar urma să fie construit blocul e situat în partea de Nord-Est a municipiului, cu acces din strada Cornel Coman și are ca vecinătăți strada Revoluției – la Nord, Cornel Coman – la Est, proprietate particulară – la Sud, și bloc de locuințe P+4E – la Vest. Imobilul se va ridica pe 408,02 mp, suprafața de spații verzi propuse are 154,23 mp și va avea și un loc de joacă de 17,46 mp. PUZ-ul are avizul pozitiv al Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului încă din iunie.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here