Se strică vremea: ploi la câmpie și ninsori la munte până miercuri

0
156
După câteva zile primăvăratice, vremea se schimbă din nou. Meteorologii au emis o informare valabilă în perioada 11 februarie, ora 20.00 – 13 februarie, ora 10.00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h. În același timp, există și o atenționare cod galben, valabilă în intervalul 11 februarie, ora 22.00 – 13 februarie, ora 02.00.

În intervalul menționat, ANM prognozează ninsori importante cantitativ în zona montană. Se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.