Secară se leapădă de Băsescu prin pilde din Vechiul Testament

0
300

Atac al deputatului PNL de Vrancea Florin Secară la adresa a doi ”grei” din politica națională. Pe de-o parte, parlamentarul vrâncean sare la gîtul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu pe motiv că se opune Justiției și-l apără până în pînzele albe pe Dan  Șova, iar pe de altă parte îl atacă pe  Traian Băsescu, despre care spune, printre altele, că ”este mai puțin coerent” decât primul.

Cu un citat din Vechiul Testament, Secară se leapădă întru totul de Traian Băsescu, ironizându-l pe fostul președinte pentru modul în care acționează pentru a combate corupția. Cunoscut ca apropiat al președintelui PNL Vrancea, Nini Săpunaru, deputatul Secară, recent trecut în barca PNL, a bifat în trecut nu mai puțin de patru partide. În urmă cu un an, atunci când făcea parte din PMP, Secară era nelipsit de la evenimentele care îl aveau în prim plan pe președintele Traian Băsescu.

secara basescu barca - Secară se leapădă de Băsescu prin pilde din Vechiul Testament

”Prin acţiunile şi declaraţiile sale politice, preşedintele Senatului are toate şansele să fie declarat campion în lupta împotriva anticorupţiei. Curtea Constituţională şi DNA trag cu toată artileria în zidul construit de Călin Popescu Tăriceanu pentru a-l apăra pe Dan Şova în faţa unei cereri de arestare preventivă formulată de procurorii anticorupţie. În acest timp, preşedintele Senatului declară că în România are loc un asalt asupra valorilor instituţiilor democratice, în care prezumţia de nevinovăţie a dispărut, şi se arată “şocat” de faptul că procurorii vorbesc “cu nonşalanţă de planuri de arestări””, spune Secară despre Călin Popescu Tăriceanu într-un comunicat de presă remis redacției noastre.

Când vine vorba despre fostul președinte, Traian Băsescu, deputatul de Vrancea este însă mult mai virulent și mai acid: ” Principalul competitor al lui Călin Popescu Tăriceanu în lupta împotriva anticorupţiei este Traian Băsescu, însă cel din urmă e mai puţin coerent, şi, de aceea, mai puţin convingător. Pe de-o parte, Băsescu reclamă abuzuri ale procurorilor, dacă e vorba de Bica, Udrea sau Georgescu; pe de altă parte, reclamă obstrucţionarea anchetelor procurorilor, dacă e vorba de adversari politici, vezi cazul Şova. Mai mult, mărturisind că jumătate din echipa pe care o avea când era preşedinte a arestat cealaltă jumătate, Traian Băsescu e în situaţia tatălui lui Cain şi Abel: apără onoarea lui Abel, dar nici nu se leapădă de Cain”.

În aceeași linie, parlamentarul de Vrancea critică atitudinea celor doi politicieni, Tăriceanu și Băsescu, vis-à-vis de ce înseamnă lupta pentru eradicarea corupției.

”În opinia mea, Tăriceanu îl înfrânge categoric pe Băsescu în cursa în care s-au înscris amândoi, de luptă împotriva anticorupţiei. O luptă purtată într-un context în care 77% dintre români au o părere bună sau foarte bună despre faptul că, în ultimele luni, mulţi oameni politici acuzaţi de corupţie sunt condamnaţi sau arestaţi preventiv , într-o ţară în care 63% dintre români au încredrere în DNA”, conchide Secară.

florin secara nini sapunaru - Secară se leapădă de Băsescu prin pilde din Vechiul Testament
foto: facebook

Deputatul Secară, intrat recent în PNL, pare să fie în grațiile lui Nini Săpunaru și ar putea fi preferat de acesta în locul neliniștitului Neață, care nu are o imagine tocmai bună. Surse din interiorul partidului vorbesc despre faptul că acesta ar fi cerut la București schimbarea lui Neață și înlocuirea acestuia cu Secară. O solicitare asemănătoare ar fi ajuns la urechile șefilor de la centru și din partea deputatului Secară, care, dacă accede în fruntea organizației județene, are mână liberă să candideze, anul viitor, pentru un post călduț în alegeri.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here