Seceta prelungită a determinat declanșarea campaniei de irigații mult mai devreme!

0
183

Din cauza lipsei precipitațiilor, fenomen care a dus la un deficit considerabil de apă în sol, Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Vrancea a decis să pornească mai devreme campania de irigații. Astfel, fermierii care au deja contracte cu instituția dar și cei care le vor încheia în perioada următoare vor beneficia de apă gratuită pentru culturi. În acest scop au fost puse în funcțiune aducțiunile ce urmează să asigure necesarul de apă în punctele de livrare. Pe rețeaua Ruginești – Pufești – Panciu va fi irigată o suprafață de 648 hectare, contractul fiind semnat cu Organizația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații SPP 14 Haret. De asemenea, în urma solicitărilor primite urmează să fie irigate alte 1.000 de hectare cu apă ce provine de la stațiile din Amenajarea Ciorăști – Măicănești.

„În zona Homocea, două organizatii a utilizatorilor de apă pentru irigații s-au constituit într-o federație și au accesat fonduri europene pentru a achiziționa instalații de irigat care pot prelua apă din canalul principal CA, alimentat de stația de bază SPA Homocea care este funcțională. După finalizarea acestei ample lucrări, în zona de nord a județului se vor putea iriga alte aproximativ 1000 de hectare. De asemenea, în această perioadă verificăm starea de funcționare a altor stații din administrarea noastră, pentru a  reuși să mărim suprafața irigată la nivelul judetului Vrancea, precum și identificarea unor surse noi de apa din care se pot alimenta instalații de irigat mobile”, a declarat inginerul Eugen Popa, directorul Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.