Șeful administrației județene ne asigură că noul spital județean va fi construit! Cătălin Toma: „Vom aștepta noua linie de finanțare din februarie!”

0
437

Într-un interviu acordat Prima News, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a dat asigurări că noul spital județean, respins de la finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), va fi construit totuși însă din altă sursă de finanțare. Șeful administrației județene a lăsat să se înțeleagă că, oricum, chiar dacă s-ar fi obținut banii, cei 500 de milioane de euro, timpul era prea din scurt pentru a respecta data limită de realizare a proiectului, respectiv 2026: „Noi am dorit foarte mult să obţinem finanţarea prin PNRR dar termenul de finalizare pentru acest spital ar fi trebuit să fie 30 august 2026, cu o posibilitate de prelungire de numai şase luni. Asta înseamnă foarte puţin timp, având în vedere toate demersurile pe care le-am început noi, vorbim de 2018 – 2019 – 2020, cu aprobarea studiului de fezabilitate”, a spus Cătălin Toma. El a mai susținut că nu înțelege nici acum de ce a fost stabilit pragul de finanțare la 200 de milioane de euro, mai ales că proiectul de construire a noului spital la Focșani este unul extrem de amplu: „Acel prag, dacă mă întrebaţi pe mine, nu prea înţelegem cum a fost stabilit, ţinând cont că proiectul nostru este extrem de complex și de bine elaborat”. În final, Cătălin Toma a dat asigurări ferme că noua și moderna instituție spitalicească din Focșani va fi construită, însă cu altă sursă de finanțare. „Am auzit anumite intervenţii că puteam face construirea pe PNRR şi să solicităm pe altceva, nu există aşa ceva. Când vorbim de construire pe PNRR trebuie să avem finalizat obiectivul în sine. Nu dăm nişte bani pentru o clădire şi apoi mai găsim noi nişte bani pentru dotare. E gândit ca şi concept pentru a-l face în totalitate. Cum şi noua linie de finanţare care urmează pe POS să asigure la fel şi construirea, şi dotarea. Pentru construirea spitalului este clar că trebuie să aşteptăm această linie de finanţare care urmează să apară la începutul lunii februarie concret în ceea ce înseamnă date şi termene”, a mai precizat președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.