Șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă, este candidatul filialei vrâncene a PNL pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie

0
138

Cu o vastă experiență administrativă și politică, Ionel Dancă, s-a aflat de-a lungul timpului într-o relație apropiată cu ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, dar și cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Originar din județul Neamț, Ionel Dancă se află pe lista de candidați ai Partidului Național Liberal pentru Camera Deputaților. Într-o declarație de presă, șeful Cancelariei Prim-ministrului a spus că decizia de a candida în Vrancea este una firească și își dorește atragerea de investiții atât în județul Vrancea, cât și în regiunea Moldovei.

 ”Candidez pentru Parlamentul României la Vrancea, alături de eroii care l-au eliminat pe baronul roșu Oprișan de la conducerea județului, Ion Ștefan și Cătălin Toma. Mă întorc acasă în Moldova pentru a deschide Vrancea și Moldova pentru investiții și dezvoltare. Candidez la Vrancea pentru a termina ceea ce am început la europarlamentare, prezidențiale și locale: să învingem definitiv baronii PSD care au ținut Vrancea și Moldova 30 de ani fără speranțe la o dezvoltare care să ofere o oportunitate de a reuși in viață pentru fiecare. Candidez acolo unde mă simt ca acasă, în organizația PNL Vrancea alături de Ion Ștefan și Cătălin Toma și de toți membrii si prietenii PNL din Vrancea, cărora le mulțumesc pentru susținere și pentru încredere.”, a spus Ionel Dancă.

Înainte de a fi numit șef al Cancelariei Premierului, Ionel Dancă a fost purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal, între 2017 și 2019. Fost  jurnalist, analist economic, realizator şi moderator TV, Ionel Dancă a fost şi coordonator academic al masterului Politici de integrare europeană” de la Facultatea de Ştiinţe Politice – Departamentul de învăţământ la distanţă din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. În perioada 2013-2015, candidatul PNL Vrancea pentru Camera Deputaților a ocupat funcţia de consilier al ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Ionel Dancă a ocupat și funcția de consilier de stat al prim-ministrului Dacian Cioloş pentru proiecte de dezvoltare economică regională şi a fost coordonator al Unităţii Guvernamentale de Asistenţă Tehnică (UGAT) pentru proiecte de dezvoltare economică regională integrată în Valea Jiului, Roşia Montană – Munţii Apuseni şi comunităţile marginalizate din Moldova (Vaslui – Iaşi). În vârstă de 44 de ani, Ionel Dancă a absolvit Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț și Facultatea de Filosofie a Universității București, dar și un program de master cu specializarea în doctrina socială creștină în Italia.

Ionel Dancă: Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a reușit să facă într-un an ceea ce nu a reușit nici un alt guvern

Prezent într-o conferință de presă, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă, a susținut că Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a avut rezultate foarte bune într-un context extrem de dificil provocat de pandemia de coronavirus. Executivul a reușit să vină cu un pachet de sprijin de peste 64 de miliarde de lei, bani care s-au transformat în garanții și ajutoare de stat și în diverse forme de sprijin financiar pentru populație.

 ”PNL se află la guvernare într-un context fără precedent, care a provocat numeroase probleme economice și sociale. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi arătat România cu o guvernare PSD condusă de Dăncilă sau alți lideri politici de aceeași factură. Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a reușit să facă într-un an ceea ce nu a reușit nici un alt guvern într-un an sau chiar mai mulți ani. Am protejat sănătatea românilor și am venit cu măsuri de sprijin pentru toți afectați de această pandemie. Am venit cu un pachet de sprijin de 64 miliarde lei pentru cei afectați de pandemie și aici mă refer și la garanții de stat, ajutoare de stat, diverse alte forme de sprijin. 1,4 milioane români au beneficiat de salarii în perioada de criză sub forma indemnizației de șomaj tehnic”, a declarat Ionel Dancă.

Pe lângă sprijinul financiar acordat companiilor, în contextul actualei pandemii, Guvernul Orban a alocat peste 34,5 miliarde lei, cea mai mare sumă din ultimii 10 ani, pentru proiecte de infrastructură. Fie că vorbim despre creșterea pensiilor și a alocațiilor, sau despre salariul mediu pe economie, liberalii se angajează să le crească până în anul 2024. La acest moment, vrâncenii au un salariu mediu mai mic cu 20% din media națională.

banner ionel danca bun - Șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă, este candidatul filialei vrâncene a PNL pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie”Chiar în condiții de criză salariul mediu net pe economie a crescut față de anul trecut, când PSD a făcut praf oportunitățile date de creșterea economică din acea perioadă. În Vrancea salariul mediu net a crescut în luna iunie cu 5,7% față de iunie 2019. Problema județului Vrancea pe care noi ne angajăm să o rezolvăm este faptul că salariul mediu este mai puțin de 80% din media națională. Salariul mediu este de 3.298 lei, iar în Vrancea este de 2.557 lei. Prin programul de guvernare ne angajăm să creștem salariu mediu în România cu 1200 lei până în 2024 și prin proiectele pe care le vom realiza în Vrancea vrem să ducem salariul mediu net la același nivel cu media națională”, a mai explicat liberalul Ionel Dancă, candidatul PNL pentru Camera Deputaților, care a mai completat că, până la acest moment, 10.173 de vrânceni au beneficiat de șomaj tehnic, în valoare totală de aproape 40 de milioane de lei. De asemenea, 320 de companii din județ au beneficiat de credite cu garanții de stat prin programul IMM Invest,  în valoare totală de 143,5 milioane lei. (Material realizat de SC Media Factory Concept SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 11200025)

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.