Șeful Postului de Poliție Vulturu a ieșit la pensie. Agentul şef principal de poliţie Ionel Velica a primit Medalia ”Bărbăție și Credință” în 2012

0
1895

Agentul şef principal de poliţie Ionel Velica, şeful Postului de Poliție Vulturu, și-a încheiat luna aceasta cariera în Ministerul Afacerilor Interne. Întreaga sa activitate a fost desfășurată în mediul rural, în comunele Dumitrești, Bolotești, Obrejița și Vulturu, unde, în 2005, a devenit șeful Postului de Poliție. Anterior, timp de 10 ani, a fost ajutor șef de post, cariera sa începând în anul 1995, după ce a absolvit Şcoala de Subofiţeri şi a fost repartizat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea. Colegii îl caracterizează ca fiind un poliţist cu o carieră de excepţie şi o evoluţie profesională presărată cu succese pe deplin meritate.

Pe parcursul activităţii s-a evidenţiat prin determinare, implicare, perseverenţă, dorinţa permanentă de a-şi depăşi propriile limite în demersurile pentru identificarea infractorilor şi soluţionarea cazurilor complexe repartizate dar și formarea tinerilor polițiști pe care i-a avut în subordine. Astfel, eforturile susținute și munca în echipă au dus la identificarea, printre nenumărate cazuri, a unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni precum „omor”, „tâlhărie calificată” dar și tentative de înșelăciune prin metoda „accidentul”. Pentru rezultatele meritorii obţinute, de-a lungul anilor a primit felicitări din partea conducerii instituţiei, realizând, împreună cu echipa sa, un videoclip pentru prevenirea înșelăciunilor prin metoda „Accidentul”.

De asemenea, în anul 2012, i-a fost conferită Medalia „Bărbăție și Credință” – în semn de apreciere pentru implicarea în combaterea efectelor provocate de condițiile meteorologice excepționale din iarna anului 2011-2012, prin salvarea de vieți omenești, deblocarea drumurilor și ajutarea populației sinistrate, pentru îndeplinirea exemplară a misiunilor încredințate de-a lungul întregii sale cariere”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

Și comisarul șef de poliție Remus Nica, șeful IPJ Vrancea, a avut un mesaj pentru fostul său coleg, pe care a dorit să îl felicite pentru întreaga sa activitate. „Ţin să vă mulţumesc, în nume personal şi în numele colectivului, pentru eforturile depuse în întreaga carieră de poliţist, asigurându-vă de aprecierea noastră, urându-vă succes în viitoarele proiecte personale şi multă sănătate. Felicitări pentru întreaga activitate desfăşurată în slujba comunităţii!”. Alături de mesajul adresat, agentului şef principal de poliţie Ionel Velica i-a fost înmânată și Diploma de recunoștință, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfășurată în sprijinul Poliției Vrâncene, a doua familie a lui Ionel Velica.

Agentul șef principal de poliție a a dorit la rândul său să le transmită gândurile sale colegilor azi, în prima zi de la pensionare: „Parcă a fost ieri – prima zi când îmbrățișam această meserie, iar astăzi, după aproape 26 de ani de activitate în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, am primit statutul de „rezervă”. Când trag linie și mă uit în urmă, sunt foarte mulțumit. Cineva spunea că timpul nu-l putem opri, nu-l putem reține însă stă în puterea noastră să-l facem să treacă frumos. Faceți ceea ce trebuie, cum trebuie, iar răspunsul va fi cel așteptat. Fiți corecți, fiți drepți, fiți fermi dar nu uitați să fiți oameni!
Dumnezeu să fie cu noi, cu toţi!”.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.