Semnal de alarmă tras de deputatul Ștefan: Moldova nu se poate dezvolta în lipsa infrastructurii

0
318

Deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan, readuce în prim-plan problema lipsei unei infrastructuri rutiere adecvate în județele din Moldova, cea mai săracă regiune din țară. Parlamentarul arată cu degetul atât către autoritățile județene, cât și către cele centrale, și crede că sărăcia va persista în provincia istorică atât timp cât drumurile vor rămâne neasfaltate.

“Moldova nu se poate dezvolta economic în lipsa infrastructurii. Am spus-o și o repet, atât timp cât baronii PSD nu vor sinchisi să se preocupe de infrastructura rutieră în Vrancea, dar și în restul județelor din regiune, Moldova va privi în continuare cu jind la avântul pe care Ardealul l-a luat din punct de vedere economic și turistic. Nu pot să nu mă gândesc în ce groapă ar trebui să se ascundă baronul Marian Oprișan când citește declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care, după o vizită în Bucovina, a atras atenția asupra dezastrului de pe drumurile Moldovei.

Dacă Oprișan nu are rușine de oamenii din județ, poate are de președinte, deși mă îndoiesc. Asemeni județului, și municipiul reședință de județ are o sumedenie de ulițe ca la țară, iar străzi asfaltate pe vremea comunismului zac măcinate în lipsa unei strategii locale de reabilitare. La începutul mandatului meu atrăgeam atenția asupra nevoii stringente pe care Moldova o are în privința construirii unei autostrăzi. Pe hârtie avem promisiuni, din păcate Guvernul Grindeanu își arată limitele, și nu cele de viteză pe șosea, nefăcând niciun pas spre dezideratul acestei regiuni istorice. Se pare că ministrul Transporturilor chiar vrea să ducă la îndeplinire declarația nefericită pe care a făcut-o la începutul anului când a spus că nu promite niciun kilometru de autostradă în 2017!

Ne place să pozăm în provincie europeană, o expresie folosită de pesediști fără să fi făcut ceva în acest sens, pentru că Vrancea, dar și Moldova, circulă, în continuare pe drumuri de pământ”, transmite deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.