“SEMNE pe trepte de istorie”, o expoziție de pictură, grafică și sculptură a artiștilor focșăneni

0
347

Zilele Municipiului Focșani aduce în atenția publicului o întreagă serie de evenimente cultural-artistice. Printre acestea se numără și o expoziție cu denumirea “Semne pe trepte de istorie”, o provocare menită să promoveze freamătul artistului contemporan.

“Semne pe trepte de istorie” va reuni un număr de șase artiști din mai multe domenii artistice vizuale. Printre cei care își vor expune lucrările se numără Claudia Lascan
Laura Dumitru, Ștefan Dumitru, Diana Rozalia Tăicuțu, Stelian Ghinea și Laurențiu Păun.

Manifestarea artistică se promoveaza prin vernisaj și va fi evocată publicului începand cu 7 iulie, ora 18:00, la Muzeul Trepte de Istorie din Piața Unirii din Focșani.

“Expoziția intitulată ”Semne”, reunește un grup de artiști, profesori de arte plastice în cadrul Liceului de Artă ”Gheorghe Tattarescu”, care propun diverse abordări ale formei și spațiului plastic, invitând totodată publicul la un dialog vizual inedit, într-un spațiu ce oferă o ambianță specială„ a scris artistul Ștefan Dumitru pe Facebook.

„Sper ca această expoziție să creeze un lanț al întâlnirilor dintre artiști și public. Sub titlul ”Semne” expoziția propune o comunicare vizuală printr-un limbaj ”primordial”, în măsura în care formele, simbolurile, semnele plastice și culoarea transmit stări, emoții.” Laura Elena Dumitru „…expun lucrari intr-o maniera grafico – picturala , demers reprezentativ al întregii mele activități artistice. Am fost mereu fascinat de plasticitatea și simplitatea elementelor de limbaj , poate tocmai pentru că ele pot oricand să reprezinte semnul distinctiv- amprenta ce scoate din anonimat lucrarea de pictură”, a completat Stelian Ghinea, unul dintre expozanți.

Într-o altă postare, Laura Elena Dumitru, care va fi prezentă și ea cu lucrările la evenimentul ce va debuta joi seara, speră că expoziția să creeze un lanț al întâlnirilor dintre artiști și public.

„Sub titlul ”Semne” expoziția propune o comunicare vizuală printr-un limbaj ”primordial”, în măsura în care formele, simbolurile, semnele plastice și culoarea transmit stări, emoții”, este mesajul Laurei Dumitru.

piata-unirii-focsani-vrancea-jdv-2

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.