Senatorii și deputații din Parlamentul României au rămas fără pensii speciale

0
248

Senatorii și deputații din Parlamentul României au rămas fără pensii speciale. Legea de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari a fost votată miercuri în plenul reunit al celor două camere. Dacă inițial proiectul nu se afla pe ordinea de zi a ședinței de ieri, președintele Camerei Deputaților a propus suplimentarea ordinii de zi cu proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Decizia a fost luată în cadrul coaliției de guvernare, iar din cele trei proiecte depuse de PNL, USR-PLUS și PSD, cel din urmă a primit raport favorabil și a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide. Unul dintre amendamente prevede încetarea plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare. Parlamentul a adoptat cu 357 de voturi pentru, niciun vot împotrivă inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, în timp ce parlamentarii UDMR prezenți în sală nu au votat.

 „Suntem astăzi într-un moment în care Parlamentul are ocazia să reintre în slujba cetățeanului român. Are ocazia să arate că cine împarte nu își face parte și că legile trebuie făcute pentru cetățeni și nu pentru privilegiați. Sănătatea democrației românești depinde de capacitatea noastră de a lăsa populismul, demagocia, dorința de a obține venituri. Nu e drept ca parlamentarii să își dea pensii speciale în timp ce românii trăiesc cu pensii mici. Astăzi trebuie să fie doar primul pas. Trebuie să facem ordine în legislația pensiilor. Trebuie să facem dreptate pentru oameni. Îmi scot pălăria în fața tuturor parlamentarilor care astăzi vor vota eliminarea pensiilor speciale, indiferent de partidul din care fac parte”, a transmis de la tribuna Parlamentului, președintele PNL, Ludovic Orban. Un mesaj similar l-a avut și președintele USR, Dan Brana, care a spus cp pensiile speciale sunt o rușine. „Azi PSD recunoaște că pensiile speciale inventate de ei sunt o rușine. Astăzi acest Parlament aduce puțină demnitate și onoare acestei țări. Astăzi reparăm puțin dintr-o reparație uriașă de care are nevoie România. În lunile și săptămânile următoare se va lupta ca cât mai multe din pensiile speciale să fie eliminate”, a transmis Dan Barna.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.