Senatorul PNL Cătălin Toma, supărat că parlamentarii PSD de Vrancea nu-i ajută pe vrâncenii care i-au votat

0
305

Parlamentarii PNL de Vrancea, senatorul Cătălin Toma și deputatul Ion Ștefan, au depus trei amendamente la Legea Bugetului, pentru rezolvarea unor probleme importante pentru câteva comunităţi din Vrancea. Două dintre amendamente vizau alocarea unor bani pentru o serie de lucrări de apărare a malurilor râului Milcov, pentru localitățile Broșteni și Milcovul. Ambele amendamente au fost respinse de majoritatea PSD din parlament, inclusiv de parlamentarii de Vrancea, în mod surprinzător, mai ales că la Milcovul primarul provine tocmai din partidul aflat la guvernare. Senatorul liberal se declară dezamăgit de gestul colegilor săi parlamentari și spune că în continuare va face tot posibilul pentru ca problemele celor două comune să fie rezolvate.

“Am depus 3 amendamente, care, culmea, unul dintre ele este pentru comuna Milcovul, care nu este condusă de administrație PNL, ci de administrație PSD. Intervenția mea de la tribuna Parlamentului, de a solicita sprijin din partea parlamentarilor PSD, colegilor de Vrancea, s-a izbit de un refuz total, pentru că directiva de la centru a fost să nu susțină nici un amendament al opoziției. Cetățenii nu au de câștigat. Însă noi suntem parlamentari de Vrancea, iar culoarea politică nu ar trebui să aibă nici o importanță. Insist și voi face toate eforturile, până la interpelarea ministrului de resort, pentru a vedea care sunt soluțiile pentru a ajuta cele două comunități, Milcovul și Broșteni, care la fiecare ploaie au probleme ”, a declarat senatorul PNL de Vrancea, Cătălin Toma.

De altfel, parlamentarul liberal e de părere că adoptarea Legii Bugetului a fost făcută în mod defectuos și mai ales în grabă, fără ca aleșii majoritari să țină cont de amendamentele opoziției.

“Opoziția a făcut nenumărate amendamente, dar toate au picat pentru că așa era directiva de la PSD, să nu treacă nimic. Țin să remarc că PSD-ul nu a avut nici un amendament la această lege. Bugetul a fost aprobat pe repede înainte și sperăm ca țara să nu aibă de suferit, pentru că este un buget supra-realist, este prea optimist. Să ne ajute Dumnezeu să îndeplinim cifrele pe care și le-au propus domniile lor, că vom avea deficitul acela de care vorbesc ei, de 2,98%”, a mai declarat senatorul Cătălin Toma.

Cel de-al treilea amendament, de asemenea respins, se referea la acordarea unui ajutor de urgență primăriei Homocea, ale cărei conturi sunt blocate din cauza datoriilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here