Serviciul Pașapoarte e deschis de 1 Iunie doar pentru copii | Documentele pot fi depuse fără programare

0
282
Cererile de paşapoarte pentru copii pot fi depuse şi fără programare de 1 iunie.
Conform unui comunicat al Prefecturii Vrancea, copiii cu vârsta peste 14 ani se pot prezenta singuri cu declaraţie din partea părinţilor autentificată în ţară de notarul public, iar în străinătate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare sau însoţiţi de părinţi- cei cu vârstă mai mică de 14 ani, conform prevederilor legale, pentru a depune cererea de eliberare a paşaportului, fără a fi nevoie de programare prealabilă. „Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, structurile de pașapoarte își deschid porțile și îi așteaptă pe copii cu surprize inedite în cadrul evenimentului Pașaport pentru Vacanță.  Astfel, pe data de 1 Iunie, Serviciile Publice Comunitare de Pașapoarte vor prelua cereri de eliberare a pașapoartelor pentru minori. Aceștia se pot prezenta singuri (în cazul minorilor cu vârsta peste 14 ani, cu declarație din partea părinților autentificată în țară de notarul public, iar în străinătate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare) sau însoțiți de părinți (în cazul minorilor cu vârstă mai mică de 14 ani, conform prevederilor legale), pentru a depune cererea de eliberare a pașaportului, fără a fi nevoie de programare prealabilă. Programul de lucru cu publicul în data de 1 iunie este stabilit la nivelul instituțiilor prefectului pentru fiecare serviciu public comunitar de pașapoarte, de aceea recomandăm consultarea în prealabil a paginii oficiale de internet a Direcției Generale de Pașapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secțiunea ”Servicii Publice Comunitare de Pașapoarte”, aflată pe pagina inițială), respectiv paginile oficiale ale instituțiilor prefectului. De asemenea, reamintim persoanelor care vor solicita depunerea cererii de eliberare a pașapoartelor pentru minori să consulte pagina de internet www.pasapoarte.mai.gov.ro, pentru a se asigura că au asupra lor toate documentele necesare, inclusiv chitanța de plată a contravalorii pașaportului.
Pașaportul se eliberează în termen de 5 zile lucrătoare. În context, precizăm că în perioada 16-22.05.2022, la nivel național, timpul mediu de eliberare a pașapoartelor simple electronice a fost de 2,62 zile”, se arată în comunicatul Prefecturii Vrancea.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.