Și tu poți un leader, ai nevoie doar de antrenament

0
54

Un lider iese intotdeauna in evidenta intr-un grup. Acesta este cel care ii trage pe ceilalti dupa el si ii ajuta sa ajunga in top. Insa la fel ca oricare alta persoana, un lider trebuie sa inceapa de jos si sa isi cladeasca drumul catre succes, iar un bun punct de plecare este un curs de dezvoltare pe abilitati de leadership. Poti afla mai multe despre subiect la Brightway®, unde te asteapta conditiile ideale, astfel ca merita sa descoperi principalele beneficii.

Aici gasesti profesori cu o bogata experienta in domeniu, iar prin intermediul abilitatilor dobandite ai sansa de a creste considerabil productivitatea. Un lider bun stie cum sa isi motiveze echipa, inteligenta emotionala fiind esentiala pentru succesul unui lider. Empatia se poate folosi pentru motivarea angajatilor si pentru a-i implica mai mult in activitatile desfasurate.

In schimb, odata ce ai dezvoltat o echipa, cu siguranta, ultimul lucru pe care ti-l doresti este ca aceasta sa demisioneze. Multe statistici arata ca trei din patru persoane renunta la locul de munca din cauza echipei de conducere. Asadar, un lider trebuie sa creeze o relatie stransa cu colegii sai, pe care sa ii mentina aproape pentru a putea atinge cele mai mari performante. In alte contexte este nevoie de angajarea periodica a altor oameni, fapt care nu implica doar timp pierdut, ci si costuri mari, iar chimia unei echipe poate avea constant de suferit.

Conteaza foarte mult si alegerea urmatorilor lideri, insa in acest sens avem nevoie de o strategie bine pusa la punct intrucat in caz contrar rolurile sunt oferite catre canditatii cu personalitati dominante si atat, care poate ca nu au calitatile necesare pentru a deveni lider buni. Pentru a obtine o asemenea performanta este nevoie de o combinatie intre dobandirea calitatilor potrivite si a cursului potrivit de dezvoltare. Prin pregatirea urmatorilor lideri acestia isi pot concentra carierele asupra aspectelor care conteaza.

Trebuie sa avem in vedere si implicarea angajatilor in activitatile lor, iar de asta se intereseaza orice lider. Cum se face? Prin oferirea de feedback constructiv. Dar cum oferim feedback constructiv? Asta se dobandeste in timp sau se poate grabi procesul cu ajutorul unui curs de dezvoltare a abilitatilor de leadership. Studiile efectuate in acest sens arata ca aproape 50% dintre angajatii implicati sunt cei care primesc feedback saptamanal. Asadar, Brightway® te ajuta sa inveti efectiv cum sa oferi feedback pentru a putea motiva orice persoana.

Mai departe, un lider bun este cel care ia intotdeauna deciziile potrivite. Pentru asta e nevoie de un nivel avansat de inteligenta emotionala cumulat cu alte abilitati, acesta fiind un mod prin care un lider se diferentiaza de o persoana obisnuita. Liderului

In conditiile in care cu totii suntem partasi in fata unui amplu proces de digitalizare, angajatii isi pierd din abilitatile de comunicare. Acest lucru se traduce prin relatii mai putin stranse si implicit prin performante mai slabe. Totusi, multe firme pot asigura angajatilor acces la un curs de dezvoltari pe abilitati de leadership intrucat sunt atrase mai multe beneficii directe. Asadar, digitalizarea poate fi folosita ca o unealta ce favorizeaza nenumarate procese si care simplifica si eficientizeaza modul in care comunicam, nu care il altereaza.

Organizatiile care isi implica angajatii in asemenea cursuri le ofera posibilitatea de a deveni mult mai eficienti, de a capata mai multa incredere, dar si de a dezvolta abilitatea de a putea gestiona diferite scenarii, obstacole si schimbari survenite in cadrul oricarei companii. Bineinteles, afacerile au de castigat si de pe urma faptului ca pe aceasta cale au sanse mai mari de a-si pastra aproape echipa pe care o pastreaza mereu motivata.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.