Simpozion de Zilele Focșaniului, cu participarea președintelui Academiei Române și a lui ÎPS Ciprian – Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei

0
64

Zilele Focșaniului vor fi sărbătorite în scurt timp, însă „petrecerea” este diferită față de ceilalți ani. Restricțiile și măsurile de siguranță din pandemia de coronavirus schimbă activitățile din zilele de sărbătoare, mutându-le inclusiv în online. Joi, 6 iulie, în ultima zi de sărbătoare, va avea loc un simpozion național, organizat de Primăria Focșani, Teatrul „Maior Gheorghe Pastia” și Ateneul „Maior Gheorghe Pastia”. Evenimentul moderat de Sorin Francu – directorul Teatrului – va fi transmis live pe Facebook de la ora 15.30 și îi are ca invitați pe Ioan Aurel Pop – Președintele Academiei Române și ÎPS Ciprian – Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Vremurile și oamenii se petrec.
Sufletul și mintea evoluează în timpuri de bucurie sau de restriște.
Spiritul și credința însă rămân constantele moșteniri, sunt adevăratele rădăcini ale noastre, constituie cultura neamului nostru. Credem cu tărie că putem trece și prin vremurile acestea, învățând de la strămoși, dând mai departe urmașilor tot ce avem de preț: spiritualitate și identitate culturală. Chiar și în condiții nu tocmai prielnice de desfășurare, sărbătorim ziua de 6 iulie în spiritul vorbelor Filantropului Gheorghe PASTIA: Nimic pentru mine, totul pentru neam și cultura lui”, se arată într-un comunicat de presă.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here