Simulare de dezastru în Gara Focșani

0
268

Atenție, dacă joi, 23 martie, ajungeți în zona Gării din Focșani. Nu vă speriați dacă vedeți o mobilizare impresionantă de pompieri sau ambulanțe, nu va fi altceva decât un exercițiu.

Simularea va avea loc cu începere de la ora 10.30, în zona Gării din municipiul Focşani. Autoritățile vor pune în scenă un exercițiu cu forţe şi mijloace în teren, simularea urmărind modul în care pot fi gestionate situațiile de urgență generate de accidente, avarii, explozii și incendii în activitatea de transport feroviar. În cadrul exercițiului se vor simula mai multe situații tactice care vor viza, în principal, localizarea și lichidarea incendiilor, deblocarea și salvarea persoanelor, precum și asigurarea asistenței medicale.

„Astfel de exerciţii se organizează, în special, pentru verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante şi stabilirea căilor de perfecţionare a acestei activităţi, verificarea timpilor de intrare în acţiune a forţelor care cooperează în cadrul exerciţiului, dar şi pentru verificarea sistemului de comunicaţii din dotarea forţelor angrenate şi a modului de aplicare a planului comun de acţiune  pentru limitarea şi înlăturarea  efectelor situaţiilor de urgenţă!”, se arată într-un comunicat remis miercuri de ISU Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.