Sindicaliştii din administraţia publică locală ameninţă cu declanşarea conflictului de muncă şi boicotarea alegerilor locale

0
313

Sindicalişii din administraţia publică locală, nemulţumiţi de faptul că proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea în sistemul bugetar acordă creşteri salariale importante pentru administraţia centrală şi niciun leu pentru administraţia locală, ameninţă cu declanşarea conflictului de muncă şi boicotarea alegerilor locale din luna iunie.

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, Pompiliu Buzduga, a declarat marţi, după discuţiile de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, că cel mai probabil angajaţii din administraţia publică locală vor boicota alegerile.

„Probabil că vom boicota alegerile ce vor veni, plus grevă generală în toată administraţia locală. Acestea sunt primele concluzii la care am ajuns. Nu este normal ca şapte ministere să primească creşteri salariale de 70 la sută din cât sunt salariile la Secretariatul General al Guvernului, iar administraţia locală să nu primească niciun leu. Deci toţi cei care aduc bani de fapt şi ministerelor, care fac şi proiecte europene să primească salarii de 1.400 – 1.500 de lei. Şi atunci, vom declanşa conflictul de muncă şi vom boicota alegerile locale care vin acum”, a spus Buzduga.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.