Sindicaliştii din Educaţie, pregătiţi pentru proteste

0
346

Sindicaliştii din Educaţie au discutat, marţi, mai bine de două ore cu miniştrii Muncii, Educaţiei şi vicepremierul Vasile Dîncu despre noua grilă de salarizare şi au cerut ca majorările să se aplice cel târziu din ianuarie 2017, anunţând că dacă următoarea rundă de negocieri de joi va eşua, pe 1 iunie 15.000 de profesori vor ieşi în stradă.

Cel mai probabil, joi va mai avea loc o rundă de negocieri la Palatul Victoria, precizând că, în cazul în care nu sa va găsi o soluţie convenabilă pentru angajaţii din educaţie, pe 1 iunie vor ieşi în stradă.

„Aşa cum s-a anunţat, pe data de 1 iunie va avea loc un marş de mare amploare în Bucureşti pe traseul Piaţa Victoriei – Palatul Cotroceni. Dacă Guvernul găseşte până joi o soluţie acceptabilă, evident că acest lucru se poate suspenda, dar deocamdată rămâne graficul aşa cum l-am stabilit”, a declarat Simion Hăncescu, președintele FSLI.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, a precizat că miercuri şi vineri, în pauza mare, elevii şi cadrele didactice vor ieşi în curtea şcolii, iar clopoţelul va suna pe toată durata pauzei, în semn de protest.

„În discuţiile pe care le-am purtat cu elevii şi părinţii, sub deviza «Împreună pentru educaţie», în data de 25 şi 27, deci mâine şi răspoimâine, în pauza mare, elevii şi cadrele didactice vor ieşi în curtea şcolii, iar clopoţelul va suna pe toată perioada respectivă. Este un semnal pe care noi dorim să îl tragem în momentul de faţă Guvernului României, preşedintelui României şi bineînţeles celor care reprezintă o majoritate parlamentară sau fac parte din opoziţie, că problemele educaţiei trebuie tratate cu prioritate şi trebuie rezolvate rapid. Copiii noştri nu mai au răbdare să mai aştepte acele perioade când cineva va putea să investească în educaţie. Există o solidaritate deplină între elevi, profesori şi bineînţeles părinţi. Învăţământul va trebui tratat ca un tot”, a precizat Nistor.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.