Sindicaliștii din penitenciare, protest față de inechitățile salariale

0
79
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a ieșit, în stradă pentru a protesta față de inechitățile salariale și de „discriminarea pensionarior militari”.

Ofiţeri şi agenţi de poliţie şi penitenciare alături de rezervişti militari protestează, joi dimineață în faţa sediului Ministerului Administraţiei şi Internelor. Sindicaliștii cer condiții de lucru mai bune și o salarizare echitabilă. Protestul se va derula pe durata a două zile.

„Cerem condiţii de lucru mai bune şi o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate şi încetarea discriminării pensionarilor militari. În data de 7 februarie 2019, începând cu ora 09.00, ofiţeri şi agenţi de poliţie şi penitenciare alături de rezervişti militari protestează în faţa sediului Ministerului Administraţiei şi Internelor şi, începând cu ora 12.00, la sediul Ministerului Justiţiei împotriva inechităţilor salariale şi a discriminării pensionarilor militari. În data de 8 februarie 2019, începând cu ora 08.30, protestul continuă la Parlament”, conform FSANP.

Oamenii sunt nemulțumiți de nivelul salarial al personalului din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Drepturile bănești au fost îngheţate prin adoptarea unor ordonanţe de urgenţă care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice şi care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate.

„Printr-o scamatorie legislativă (OUG 59/2017), pensiile militare au fost reduse cu peste 30%, fiind eliminate de facto drepturi obţinute în vederea pensionării: Semnul onorific „În Serviciul Patriei” (L574/2004), majorarea pentru fiecare an peste vechimea în serviciu minimă necesară pentru pensionare (L223/2015, art. 29 lit b) şi contribuţia individuală suplimentară la pensie (L223/2015, art. 108)”, susţin sindicaliaştii.

Dacă guvernanții nu vor răspunde pozitiv solicitărilor protestatarilor, aceștia sunt hotărâți să continue acțiunile de protest pe o perioadă nelimitată.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.