Sinucigașul de la Păulești era ANCHETAT într-un dosar de nereguli cu lemne

0
319

sinucigas-paulesti-viorel fratila

Viorel Frățilă, bărbatul care s-a sinucis ieri dimineață, era vizat de o anchetă a poliției. Angajat ca șofer în cadrul Obștii din Păulești, el a dat în urmă cu ceva vreme declarații în fața anchetatorilor într-un dosar privind tăierile ilegale de pădure. Intervievată de jurnaliști, fiica acestuia, confirmă faptul că tatăl era supus unor presiuni din partea șefului obștii.

„Nu mi se pare normal ce s-a întâmplat, să pui atâta presiune pe un om degeaba. Tata era o fire introvertită şi când la ora 8.27 a sunat preşedintele Obştii să-l cheme la muncă, nu a putut să răspundă. Ştia că este chemat la muncă să se ia de el”, a spus Georgiana Frăţilă, fiica sinucigaşului.

Imediat după apelul primit în cursul dimineții de ieri, bărbatul a decis să-și pună capăt zilelor. Acesta a fost găsit spânzurat de o grindă de lemn aflată în spatele locuinței.

Șeful Obștii din Păulești neagă că ar fi cumva implicat în toată această poveste. Bogdan Culiță, șeful Obștii Păulești a declarat jurnaliștilor că nici el, nici alți angajați ai Obștii nu au făcut presiuni asupra bărbatului.

Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar, după ce a dat declaraţie la Poliţie, atunci a venit schimbat şi mi-a spus mie şi colegilor noştri că îi este teamă să spună ce ştie. Atunci i-am spus că nu are de ce să îI fie teamă, chiar l-am sfătuit să spună tot”, a completat şeful Obştii Păuleşti.

Polițiștii din Vrancea au confirmat implicarea acestuia într-un dosar penal care se află în lucru. Potrivit spuselor purtătorului de cuvânt al Poliției Vrancea, subinspectorul Bogdan Toader, bărbatul era cercetat pentru fapte petrecute în perioada 2010-2013. Atunci, aproximatic 100 m.c. de lemn au fost trecuți în cereri false în așa fel încât de această cantitate de material lemnos să benefieze alte persoane. Dosarul penal este instrumentat de Compartimentul Silvic din cadrul IPJ Vrancea.

“Este un dosar penal în lucru, în care sunt cercetate mai multe persoane, printre care şi bărbatul decedat. În luna aprilie au fost efectuate şase percheziţii în acest caz, inclusiv la locuinţa acestuia. Dosarul este în lucru la compartimentul silvic”, a declarat pentru jurnaliști, purtătorul de cuvânt al Poliției Vrancea.

Rudele bărbatului sunt de părere că în toată această poveste există și un vinovat moral. Fiica bărbatului găsit spânzurat spune că îi va acționa în instanță pe cei care, din punct de vedere moral se fac vinovați de această tragedie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.