Sirenele au sunat, miercuri, în 13 localități din Vrancea. În alte două localități au “tăcut”

0
166
15 localități din județul Vrancea au participat miercuri la un exercițiu care a vizat testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Situația propusă de la nivelul IGSU a fost probabilitatea producerii unui atac aerian, iar în urma semnalului transmis de la I.S.U. Vrancea la ora 10.36, la nivelul localităților implicate în scenariu s-au acționat sirenele pentru semnalul prealarmare aeriană. Localitățile implicate au fost Odobești, Jariștea, Golești, Milcov, Poiana Cristei, Cotești, Urechești, Gugești, Popești, Gura Caliței, Țifești, Cârligele, Câmpineanca, Vârteșcoiu și Broșteni.

La 13 dintre acestea mijloacele de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă au funcționat la parametri normali, în una dintre localități s-au identificat intermitențe în transmiterea mesajelor verbale și sonore, iar la o alta sistemul nu a funcționat, autoritățile publice locale luând deja măsuri pentru remedierea deficiențelor apărute.

“Până la sfârșitul acestui an se vor desfășura periodic exerciții similare atât pentru stabilirea stării de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale”, au transmis reprezentanții ISU Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.