Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 29 mai 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitateSituație bizară în județul lui Ciolacu. Toate birourile electorale au fost desfiinţate în urma unei decizii...

  Situație bizară în județul lui Ciolacu. Toate birourile electorale au fost desfiinţate în urma unei decizii a ICCJ

  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat, printr-o hotărâre definitivă, toate birourile electorale din judeţul Buzău, cu câteva ore înaintea startului campaniei electorale. Autorităţile aşteaptă clarificări de la Biroul Electoral Central pentru a şti dacă pot organiza o nouă tragere la sorţi pentru desemnarea de preşedinţi şi locţiitori ai birourilor electorale din judeţ şi reconstituirea acestora sau trebuie să mai aştepte, conform legii, încă două zile.

  ”Aşteptăm precizări de la BEC, sunt câteva lucruri de clarificat şi cel mai important lucru de clarificat este ce este mai imperios de respectat în acest moment şi cât de mult se poate merge în spiritul legii, pentru că suntem în analiza respectării celor 48 de ore. În lege scrie că tragerea la sorţi trebuie anunţată cu minim 48 înainte de a se face. Practic, aşteptăm ca BEC să ne clarifice ce e mai important, să tragem la sorţi abia la 48 de ore după ce anunţăm sau să o organizăm cât mai repede”, a explicat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.
  De asemenea, prefectul judeţului a transmis că decizia instanţei nu are efecte asupra listelor de candidaturi care sunt definitive.
  spot_imgspot_img
  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Cronica dimineții – 29.05.2024

  1. În opinia majorităţii ţărilor NATO, a sosit momentul ca preşedintele României, Klaus Iohannis,...

  ARTICOLE POPULARE

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la Consiliul Județean!”

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la...

  Vrei să te angajezi? Iată oferta din baza de date a AJOFM Vrancea

  În a doua jumătate a lunii aprilie, în baza de date a AJOFM Vrancea...