SMS pentru un loc de parcare! Cum te ajută telefonul să obții un loc de parcare

0
232

Focșaniul se află, de azi, pe lista celor peste 40 de orașe din țară în care un loc de parcare poate fi plătit printr-un simplu SMS. Este vorba despre parcările cu plată, de unde încasatorii vor dispărea în timp.

„Orice telefon mobil are acel serviciu inclus: sms. Este foarte simplu să trimiți un SMS la 7420. Mi se pare cea mai practică, cea mai utilă, la îndemâna oricui. Cu zece minute înainte de expirarea timpului de plată, utilizatorul primește un SMS de informare, prin care i se aduce la cunoștință că mai are zece minute. Plata de o oră este valabilă pe orice loc de parcare cu plată din municipiu. Deci pot merge la piață și stau un sfert de oră, vin repede la primărie, am lăsat o hârtie aici, după care mă duc în parcare la Electrica. Dacă se petrece într-o oră, eu am plătită parcarea peste tot”, a explicat directorul Parking Focşani SA, Nicușor Statache, într-o conferinţă de presă.

Pentru a plăti locul de parcare, utilizatorul de telefon mobil trebuie să trimisă un SMS la numărul 7420 cu mesajul 141 urmat de numărul de înmatriculare al maşinii pentru o oră de parcare sau mesajul 140 urmat de numărul maşinii pentru o zi întreagă. Costul este de 0,35 euro pentru o oră de parcare şi de 3 euro pe zi. SMS-urile pot fi date din orice reţea de telefonie mobilă. Tot de azi a devenit funcţională şi aplicaţia TPark, disponibilă pentru toate sistemele de operare în cazul telefoanelor inteligente. În cazul aplicaţiei, plata locului de parcare se face cu cardul bancar şi costă 1,5 lei pe oră sau 12 lei pe zi.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.