SMURD, cea mai activă divizie a ISU, împlinește 8 ani

0
91

Luni, 5 februarie, se împlinesc 8 ani de la înfiinţarea SMURD în judeţul Vrancea. Paramedicii sunt, potrivit tuturor raportărilor ISU Vrancea din ultimii ani, cei mai solicitați salvatori. Ambulanțele SMURD au anual mii de intervenții, chiar dacă la nivelul întregului județ nu sunt decât 4 autosanitare.

“Pentru acordarea primului ajutor calificat, I.S.U. Vrancea intervine cu patru ambulanţe tip B, încadrate cu paramedici care au urmat cursuri de pregătire în acordarea primului ajutor calificat privind efectuarea procedurilor de descarcerare şi alte operaţiuni de salvare. De asemenea, deoarece intervenţiile la care sunt solicitate echipajele S.M.U.R.D. includ toate urgenţele ce pun viaţa persoanelor în pericol imediat, inclusiv accidente rutiere, explozii, accidente de muncă sau casnice etc., în dotarea I.S.U. Vrancea există şi două autospeciale de descarcerare şi prim ajutor calificat și o autospecială de transport personal și victime multiple.

Una dintre acestea – o autospecială pentru descarcerare de capacitate grea şi prim ajutor calificat, cu tracţiune 4×4 – este destinată intervenţiei pentru descarcerare şi salvare în cazul producerii diferitelor tipuri de accidente de circulaţie (auto şi feroviare), tehnologice sau catastrofe, în scopul eliberării persoanelor surprinse şi acordării primului ajutor calificat la locul producerii evenimentelor”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Vrancea.

În anul 2017, SMURD a fost solicitat în 3083 de cazuri, cele mai multe la Focșani– 846, Adjud – 374 și Vidra – 154. În cei 8 ani de existență SMURD în Vrancea au fost înregistrare peste 25.000 de misiuni.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.