Șoc și groază într-un bloc din Odobești. 12 persoane au fost evacuate dintr-un imobil cuprins de foc

0
219

Pompieri incendiu ziua - Șoc și groază într-un bloc din Odobești. 12 persoane au fost evacuate dintr-un imobil cuprins de foc

12 persoane au fost evacuate de pompierii militari din cadrul ISU Vrancea în dimineaţa zilei de miercuri, 11 noiembrie a.c., dintr-un bloc din oraşul Odobeşti, în urma producerii unui incendiu care ameninţa să cuprindă întregul imobil.

Apelul care anunţa izbucnirea incendiului la etajul al doilea al unui bloc de locuinţe sociale s-a primit la dispeceratul comun ISU – Ambulanţă în jurul orei 03.50. Imediat după anunţarea evenimentului s-au deplasat către locul indicat două echipaje, cu două autospeciale de stins incendii, una din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Odobeşti şi alta de la Detaşamentul de Pompieri Focşani.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu degajări mari de fum la o magazine improvizată pentru depozitarea lemnelor, amenajată la etajul al doilea al imobilului.

Pompierii militari au luat măsura evacuării persoanelor aflate în apartamentele de la etajele doi şi trei, fiind conduse în afara imobilului nouă adulţi şi trei copii. La faţa locului s-au deplasat şi două ambulanţe (SMURD şi SAJ Vrancea) pentru a putea asigura asistenţa medicală în caz de nevoie.

Din fericire, nu s-au înregistrat persoane rănite ori intoxicate cu fum. În urma incendiului, au ars aproximativ 2 tone lemne de foc depozitate la etajul al doilea al imobilului. Locatarii blocului utilizau sobe cu acumulare de căldură pentru încălzirea apartamentelor.

Verificările efectuate la faţa locului au evidenţiat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza depozitării cenuşii şi jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here