Șocant! Locomotiva unui tren plin cu călători plecat din Mărășești a luat foc aproape de gara Buzău

0
677

Incident grav, aseară, aproape de gara Boboc, la circa 20 de km de Buzău, unde locomotiva unui tren Regio care circula pe ruta Mărăşeşti – Buzău a luat foc în mers. Focul a izbucnit în camera motoarelor  și s-a extins și la primul vagon. Personalul CFR a evacuat rapid călătorii, aproximativ 60 de persoane. 7 autospeciale cu apă și spumă ale ISU Buzău au fost trimise la fața locului pentru a interveni. Vagoanele neatinse de flăcări au fost decuplate, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică. Călătorii din cele 5 vagoane ale trenului au fost preluați de o altă garnitură și transportați la destinație.
Incendiul a intervenit la compartimentul moto-electric, locomotiva a ars în proporție de 60-70 la sută, iar primul vagon, care nu a putut fi decuplat, în proporție de 30-40 la sută. A fost o intervenție dificilă, pe un drum de pământ, iar după o oră și 20 de minute de la izbucnirea incendiului am primit confirmarea de la reprezentanții CFR că s-a realizat decuplarea de la rețeaua de energie electrică”, a declarat pentru Agerpres col. Dănuț Nicolae, inspector-șef al ISU Buzău.

Intervenția pompierilor a durat aproximativ 3 ore, timp în care legătura feroviară dintre București și Moldova a fost întreruptă. Specialiștii CFR alături de pompieri urmează să stabilească exact cauza incendiului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here