ȘOCANT! Scrisoarea uluitoare a unei mame care denunță situații REVOLTĂTOARE întâlnite într-o școală din Focșani

3
4215
O mamă din Focșani, care a dorit să-și păstreze anonimatul din motive lesne de înțeles, ne-a transmis la redacție o scrisoare de-a dreptul revoltătoare.

Femeia, care are un copil elev la Școala nr. 5 (Anghel Saligny) s-a hotărât să rupă tăcerea și să spună tot ce se întâmplă în școală. Femeia vorbește în scrisoare inclusiv despre modul în care sunt adunați bani de la părinți, cum profesorii nu-și fac treaba și cum cadrele didactice fac mici afaceri în spatele ușilor închise.

Focșăneanca s-a hotărât să rupă tăcerea din momentul în care pe ușa de acces în incinta școli a apărut un afiș prin care părinții erau anunțați că nu mai au voie să intre în clădire decât în anumite condiții.

Vă prezentăm mai jos scrisoarea femeii, integral:

In Focsani pana acum cateva luni era o scoala cu elevi relaxati si parinti incantati de aceasta situatie. Parintii sunt fericiti cand isi vad copiii fericiti. Din luna noiembrie a acestui an, brusc si fara nici un fel de consultare sau avizare prealabila asa cum ar fi trebuit, pe usa scolii a aparut un afis. Rumoare printre parinti dar nimeni nu are indrazneala sa spuna Directorului nimic. Domneste frica. Ce s-a intamplat de fapt? Au avut loc evenimente in urma carora cel mai probabil imaginea dnei Olteanu Florentina a fost sifonata. Copii care au fost gasiti in timpul orelor in spatial unei cafenele din zona, o altercatie dintre doi elevi filmata si prezentata atat la politie cat si la Inspectorat.

afis scoala5 - ȘOCANT! Scrisoarea uluitoare a unei mame care denunță situații REVOLTĂTOARE întâlnite într-o școală din FocșaniAtunci s-a concluzionat: “Trebuie sa schimb foaia!” Inchidem deci usile scolii si parintii nu mai au voie in scoala. Mentionez ca scoala are 3 intrari si pana la aceasta decizie atat copiii cat si parintii care ii insoteau, puteau folosi oricare dintre aceste intrari. Puteau convietui frumos parinti, elevi, cadre didactice si director. Acum copiii au voie sa intre pe o singura usa si sa paraseasca scoala tot pe o singura usa. Dar, mai important este ca, daca vrei sa iti iei firesc copilul de la scoala, trebuie sa il iei din curte, nu ai voie sa intri. Esti ciumat! Sa nu credeti ca ii preia cineva la intrare si are grija ca ei sa nu se imbranceasca macar. Nu incape vorba de vreun zambet sau un salut cald din partea vreunui angajat al scolii pe drumul catre clasa de curs. Astea le vedem doar in filmulete pe net. Foarte important! Copiii sunt condusi din clase de catre invatatoare, la 11.50 si scosi afara pe usa scolii indiferent de vremea de afara! Fie ploaie sau vant, in curand chiar si ninsoare, copiii trebuie sa plece sau sa ramana ca niste catelusi la streasina scolii pana vin parintii.

Parinti care asteapta in aceeasi ploaie, in noroi in curte sa iasa copiii. Frumos nu? Doar mie mi se pare ca li s-a scurtat si ora de curs? Pai pana isi strang toate lucrusoarele si se imbraca sa iasa trec cateva minute care trebuiesc luate din ora din moment se la 11.50 sunt deja afara. Si inca ceva. Copii nu au voie cu telefonul la scoala. Nu le interzic sa il foloseasca in timpul orei de curs asa cum ar fi normal. Interzic sa il aiba asupra lor indiferent de moment. Deci in era tehnologiei copilul sa nu isi poata anunta parintele daca are vreo urgenta. Vorbim in primul rand de copii de clase pregatitoare pana la clasa a 8a. Stiti din proprie experienta ca parinti ca, se pot ivi situatii in care copilul isi uita caietul acasa, sau cheia de la usa. Atunci are macar posibilitatea sa sune pe cineva sa anunte si sa incerce sa resolve situatia. Ei bine la scoala 5 nu se permite asa ceva.

Copiii nu au voie sa detina telefon, punct! Deci eu ca parinte ce sa inteleg de aici? Ca nu mi se permite accesul la propriul meu copil mai ceva ca la taberele de pregatire Isa. Il predai si nu ai voie sa stii ce si cum. Pentru ca acel ordin nu spune in ce conditii pot obtine ca parinte un feedback din partea cadrelor didactice in ceea ce priveste copilul meu. Il duc la scoala si am obligatia sa fac asta. Il predau la intrarea in scoala si il iau de la aceeasi intrare, restul nu am dreptul sa ma intereseze?!!!! Cum se mai apara un copil care este atacat verbal de invatatoare? Faci cum iti spune ca ea e stapana pe clasa si dna Director pe scoala. Aici domneste frica. Frica copiilor fata de cadre care isi dovedesc tactul pedagogic strivind sentimente de copil. Dar e bine ca parintii nu au acces si editurile intra nestingherite. Vin copiii cu pliante si reviste vandute in timpul orelor sub privirile ingaduitoare ale Dnei. Vreti o bluza sau ceva chic de imbracat? Gasiti la dna care vinde in circuit inchis in cadrul scolii. Nu cred ca e parinte ca daca era, sigur nu avea cum sa intre. Cadrele didactice sunt protejate de catre paza de la firma specializata. Domnul sta in fata usii care duce la cancelarie. Nu poti vorbi cu nimeni daca nu treci de dansul. Rol de professor de serviciu printre altele. Siguranta cadrelor inainte de toate.

Paza nu trebuia sa fie pentru copii? Si toate astea dupa ce parintii au investit in dotarea claselor, pentru binele copiilor. Atunci aveau voie sa intre. Acum scoala se poate mandri cu clase unde s-a pus parchet, s-au facut dulapuri si care sunt dotate cu table inteligente, cu un laborator de informatica nou-nout.

Parintii mai au inca voie sa intre doar daca sunt chemati la sedinte unde sa fie anuntati care sunt sumele necesare pentru scoala. Vine Craciunul si trebuie sa il intampinam cum se cuvine. Va asteptam si pe dvs la o masa festiva. Parintii nu au voie dar spuneti ca sunteti de la o editura ceva…. Pentru editura se mai renunta la cate o ora dar daca de exemplu avem o sedinta cu parintii, ea poate fi tinuta si pe hol. Tot in timpul orelor ca nu are rost sa ne ocupam timpul liber cu chestiuni care tin de serviciu(dna invatatoare). Copiii stau nesupravegheati la ore si parintii cu dna invatatoare discuta pe hol. Atat s-a putut. Mai dramatic este situatia in cazul elevilor de la 5-8. Cu profesori care la si un sfert sunt la cancelarie sau pe holuri, in loc sa fie la ora. Daca parintii nu au voie sa intre in scoala normal ca nu stiu de aceste aspecte. De altfel copiii sunt obraznici si profesorii incearca sa tina pasul cu programa, dar nu au timp. Nu au timp! Mai trebuie sa isi conspecteze si singuri lectiile ca doar au manuale.

Pe de alta parte ne cer auxiliare ca nu sunt bune manualele si pe de alta parte elevii trebuie sa se descurce singuri , acasa cu manualul. Conspectati voi acasa restul lectiei, care de fapt inseamna 70%. Si apoi ce urmeaza? Normal o lucrare ca doar ne grabim. Ne grabim sa eliberam clasele ca intra seria urmatoare. Nu conteaza ca vorbim de copii. Unii mai anxiosi, altii mai energici. Toti au nevoie de rabdare, de adulti care sa ii supravegheze si mai ales care sa le fie exemplu.

Noi parintii elevilor de la Sc. Anghel Saligny ne dorim un mediu cald si primitor, comunicare si colaborare pentru binele copiilor. Inspectoratul scolar ce parere are?

Loading...

3 COMENTARII

  1. Anonim, sa inteleg ca despotismul in scoala trebuie sa fie ceva normal??? Serios?? Cred ca ati incurcat lucrurile, nu suntem in Coreea de Nord unde ‘stimabilul’ isi executa rudele in public!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.