Societatea care a câștigat lucrările la Galeriile de artă și la Evidența persoanelor se va ocupa și de reabilitarea Ambulatoriului de pediatrie

0
276

Lucrările de modernizare și dotare secție ambulatoriu pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon Focșani” au fost câștigate de aceeași societate care în teorie se preocupă și de reabilitarea clădirilor care găzduiesc Galeriile de Artă și Serviciul public comunitar județean de evidență a persoanelor. În teorie, pentru că, deși licitațiile au fost adjudecate de ceva timp, nici acum nu este vreo mișcare prin preajmă, care să indice debutul lucrărilor. Și, pe lângă obținerea acestor două contracte, societatea Infranordest Construct din Brăila s-a angajat că se va preocupa cu simț de răspundere și de Secția ambulatoriu pediatrie, adică tot ceea ce înseamnă servicii de proiectare, servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări. Contractul a fost adjudecat cu 1.585.900 lei, deși fusese inițial estimat la 1.686.348 lei. Modernizarea și dotarea secției este finanțată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional – POR, iar durata contractului este de 20 de luni, din care 18 luni durata de execuție a lucrărilor. Până ca licitația să fie publicată, Consiliul Județean Vrancea a dispus, încă din primăvara anului 2018, efectuarea unei expertize, dorindu-se creșterea performanței energetice a clădirii, adică reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior. Clădirea cu un etaj a fost construită în preajma anului 1992 și are o suprafață construită de 319 metri pătrați. „Vârsta construcției generează o stare de uzură fizică și morală, fiind oportune lucrări de modernizare. De-a lungul timpului au fost executate lucrări de întreținere și probabil reparații locale. Nivelul de confort în clădirea expertizată este redus datorită protecției termice necorespunzătoare și a punților termice”, se arată în expertiză. Constructorul brăilean s-a angajat să se preocupe de anveloparea clădirii, lucrări de reabilitare a instalațiilor, repararea acoperișului, reabilitarea sistemului de evacuare a apelor, refacerea finisajelor exterioare, reabilitarea trotuarelor de protecție, crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități, lucrări de recompartimentare interioară și lucrări de înlocuire a tâmplăriei interioare.

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.