Șofer de microbuz amendat cu 9.000 de lei, după ce a fost prins că transporta călători înghesuiți ca sardelele: 16 persoane în plus peste cele 21 de locuri!

0
1214

Riscurile de îmbolnăvire cu coronavirus și măsurile recomandate de autorități nu par a însemna mare lucru pentru unii cetățeni. În timpul acțiunilor efectuate în ultimele 48 de ore de polițiștii vrânceni pe linia verificărilor modului în care sunt respectate normele impuse pe perioada stării de alertă a fost descoperit un șofer care efectiv își „ticsise” microbuzul cu călători. Microbuzul, deși avea 21 de locuri, transporta nu mai puțin de 37 de persoane! „La data de 30 septembrie, la ieșirea din municipiul Focșani, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani au oprit în trafic un microbuz de transport public de persoane, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că în mijlocul de transport se aflau 16 persoane în plus față de numărul de locuri pe scaune, înscris în certificatul de înmatriculare, respectiv 21. A fost dispusă măsura sancționării cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform H.G. 69/2012”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al IPJ Vrancea.

De altfel, aceasta a fost cea mai mare amendă. În total, au fost verificate 119 locații, peste 100 de societăți comerciale, fiind vizate localuri de alimentaţie publică, gări, pensiuni, terase, mijloace de transport în comun, dar şi zone turistice care în această perioadă sunt frecventate de un număr ridicat de persoane. Au fost legitimate peste 610 persoane, fiind verificate 64 mijloace de transport – din care 24 mijloace de transport în comun. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.500 de lei. „Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul virus, polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii locali, împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat activitățile desfășurate în zonele aglomerate din județul Vrancea și în mijloacele de transport în comun și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Acțiunile în sistem integrat pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare. Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19”, transmit polițiștii.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.