Șoferi, vi se pregătește ceva! Primăria Focșani face anchete de trafic timp de patru zile, în mai multe puncte

0
2032

Municipalitatea a demarat astăzi prima etapă a elaborării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, care constă în realizarea unor anchete de trafic în mai multe puncte. Astfel, șoferii vor fi „luați la întrebări” timp de patru zile în legătură cu originea și destinația călătoriei, de către operatori special desemnați în acest sens. Operatorii vor fi ușor de reperat, dat fiind că vor purta veste reflectorizante și îi vor avea alături pe agenții de poliție desemnați de către Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea, prin Serviciul Rutier, iar după semnalele regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicule, aceștia trebuie să răspundă la câteva întrebări, în vederea colectării datelor de mobilitate. Primele anchete de trafic au loc astăzi până la ora 20.00 la intrarea în Municipiul Focșani dinspre cartierul Mândrești și la intrarea în Municipiul Focșani dinspre comuna Biliești. Mâine, 20 octombrie, între 06.00 – 20.00 anchetele vor fi desfășurate în zona Primăriei Comunei Golești și la intrarea în Municipiul Focșani dinspre Comuna Câmpineanca, zona „Big Market”, miercuri, 21 octombrie, între orele 06.00 – 20.00 – la intrarea în Municipiul Focșani dinspre Mărășești, zona „Sorste”, și la intrarea în Municipiul Focșani dinspre Petrești, zona „Pandora”, iar joi, 22 octombrie, între orele 06.00 – 20.00 – la intrarea în Municipiul Focșani dinspre Odobești, zona Pasaj CFR, și pe Strada Vrancei, la ieșirea din Municipiul Focșani spre Comuna Bolotești, zona Stație betoane „Grifon”.
Totodată, în perioada 21.10.2020 – 22.10.2020, vor fi efectuate colectări de date de mobilitate prin recenzări de trafic, în mai multe puncte/ intersecții principale din municipiu, cu ajutorul dispozitivelor electronice de înregistrare a traficului, care vor detecta automat în timp real și simultan pietonii, cicliștii și vehiculele. Municipiul Focșani implementează proiectul „Planificarea și managementul mobilității urbane durabile prin elaborarea PMUD”, cod SIPOCA/MySMIS 768/136071, finanțat prin POCA 2014-2020, în cadrul căruia va fi elaborat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru perioada 2021-2027.
Rugăm pe această cale toți participanții la trafic selectați pentru recenzie să răspundă pozitiv solicitărilor operatorilor desemnați și agenților de poliție în vederea colectării unor date care să corespundă cu realitatea”, a transmis Primăria Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.