Soldatii americani se pregatesc sa INTRE IN ROMANIA!

0
496

soldati americani - Soldatii americani se pregatesc sa INTRE IN ROMANIA!

În următoarele patru luni, SUA îşi vor extinde angajamentele de securitate prin dislocarea unei brigade în Bulgaria şi România, a declarat comandantul celei de-a 173 brigăzi aerotransportabile, colonelul Michael Foster, citat de “Sputnik”.

“România şi Bulgaria sunt două state în care suntem pregătiţi să dislocăm”, a spus Foster la Centrul pentru Studii Strategice Internaţionale din Washington. Potrivit vorbitorului, până la sfârşitul verii va fi construită structura cu centru de comandă şi batalioane.

Michael Foster a mai afirmat că SUA îşi vor extinde prezenţa în Ungaria, Georgia şi Republica Cehă.

Ruşii monitorizează Marea Neagră

Avioane de luptă multirol Su-30 de ultimă generaţie şi de atac Su-24 ale aviaţiei din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră monitorizează deplasările celor două nave de război NATO care se află în prezent în apele Mării Negre, a declarat o sursă de la baza navală rusă din Crimeea.

La ora actuală, în Marea Neagră sunt două nave NATO – crucişătorul american Vicksburg şi fregata turcă Turgutreis – care desfăşoară exerciţii comune în partea de sud-vest a Mării Negre.

Trei avioane Su-30 şi patru aeronave Su-24 au efectuat marţi zboruri de observare deasupra acestor nave, decolând de pe aeroportul militar din Novofedorovka.

Aviaţia Flotei Rusiei din Marea Neagră supraveghează cu regularitate navele NATO din Marea Neagră şi efectuează zboruri de recunoaştere în zonă.

material preluat de pe site-ul www.evz.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here