Şomerii vor fi angajaţi cu indemnizaţia de şomaj pentru a lucra în interesul comunităţilor locale

0
276

someri

Deputaţii au decis ca şomerii sau beneficiarii de venit minim garantat să fie angajaţi cu contract individual de muncă pe cel mult un an pentru prestarea unor activităţi de interes ale comunităţilor locale.

Proiectul, iniţiat de deputatul UDMR Marton Arpad prevede că şomerii sau beneficiarii de venit minim garantat vor fi angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, de cel mult un an, vor primi un venit de bază, iar perioada respectivă va fi considerată vechime în muncă, pentru executarea unor lucrări sau activităţi de interes ale comunităţii locale.

Astfel, din bugetul asigurărilor pentru şomaj sau din alte surse se pot subvenţiona cheltuielile cu forţa de muncă efectuate în cadrul realizării unor programe care au ca scop ocuparea temporară a forţei de muncă din rândul şomerilor pentru executarea de lucrări şi activităţi de interes pentru comunităţile locale.

Vor putea fi subvenţionate serviciile de refacere şi întreţinere a infrastructurii, de ecologizare şi de realizare a unor lucrări edilitare organizate de autorităţile publice, firme private sau ONG, cu avizul autorităţilor publice locale, serviciile de îngrijire la domiciliu a copiilor, bătrânilor, bolnavilor, persoanelor cu handicap.

Subvenţiile se acordă angajatorilor, inclusiv societăţilor comerciale sau regiilor autonome de interes local sau judeţean din bugetul asigurărilor de şomaj.

Cuantumul indemnizaţiei primite este pentru 1 aprilie – 31 octombrie de 70% din valoarea indicatorului social de referinţă, care acum este 500 lei, iar în perioada 1 noiembrie – 31 martie – valoarea indicatorului social de referinţă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.