SONDAJ CURS: Cum arată clasamentul partidelor din România? PSD-PNL-UDMR poate depăși majoritatea de două treimi în Parlament

1
175

Un sondaj realizat de CURS la nivel național indică faptul că actuala coaliție de guvernare (PSD-PNL-UDMR) ar putea depăși majoritatea de două treimi din numărul mandatelor parlamentare. Sondajul realizat în perioada 8-22 noiembrie 2022 nu indică mari diferențe între partidele din România față de sondajul realizat în luna septembrie 2022. Asta înseamnă că, românii nu văd o alternativă la actuala coaliție de guvernare. Sondajul CURS a fost realizat în rândul populației adulte, votanți, cu vârsta de peste 18 ani. Volumul eșantionului a fost de 1.067 respondenți, iar metoda de culege a datelor a fost față-în-față, la domiciliul respondenților. Conform datelor, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Social Democrat (PSD) ar obține un procent de 34%, în timp ce Partidul Național Liberal (PNL) va fi votat în procent de 24%. Pe următoarele două poziții se află AUR (12%) și USR (9%). Conform sondajului, alături de cele 4 partide politice, UDMR ar fi cea de-a cincea formațiune politică care ar trece de pragul electoral. Printre ultimele locuri din clasament se află PMP și PU-SL (4%), în timp ce Forța Dreptei, REPER, SOS România, Pro România, PER și ApP au o cotă de sub 2% fiecare. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este de +/-3%.

  • PSD – 34% (35% în septembrie, 37% în iulie, 35% în mai)
  • PNL – 24% (22% în septembrie, 24% în iulie, 23% în mai)
  • AUR – 12% (15% în septembrie, 12% în iulie, 10% în mai)
  • USR – 9% (8% în septembrie, 7% în iulie, 9% în mai)
  • UDMR – 5% (5% în septembrie, 5% în iulie, 5% în mai)
  • PMP – 4% (4% în septembrie, 4% în iulie, 6% în mai)
  • PU-SL – 4% (4% în septembrie, 4% în iulie, 4% în mai)
  • Alt partid – 8% (sub 2% fiecare> Forța Dreptei, REPER, SOS România, Pro România, PER, ApP)

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Un sondaj în acest moment este un nonsens. Singura motivație ar fi să bage niște bani publici, subvenția acordată partidelor politice, în institutele sondare și a le fideliza pentru următoarele alegeri. Nici alegătorii nu au de ce să răspundă corect la întrebări, se dau răspunsuri standard ca să scape de intervievator, asta în cazul că sondajele s-au făcut într-adevăr și nu au fost scoase din burtă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.