SONDAJ Jurnal de Vrancea: Poliția Locală Focșani trebuie păstrată sau desființată?

16
20289

Poliția Locală Focșani este o instituție aflată în subordinea Consiliului Local Focșani. Termenul de polițișt local a apărut în anul 2011, atunci când foștii gardieni publici au fost transformați de primării în polițiști locali. Potrivit Legii 155/2010, Poliția Locală „se înființează în scopul exercitării atribuțiilor privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, în următoarele domenii: ordinea și liniștea publică, precum și paza bunurilor; circulația pe drumurile publice; disciplina în construcții și afișajul stradal; protecția mediului; activitatea comercială; evidența persoanelor; alte domenii stabilite prin lege”. Tot legea este cea care stabilește și numărul de polițiști locali: 1 la 1.000 de locuitori. De menționat este faptul că, odată cu declararea stării de urgență și ulterior a stării de alertă în România, Ministerul de Interne a preluat coordonarea Poliției Locale pentru susținerea poliției naționale în măsurile de ordine publică în contextul pandemiei de coronavirus. Săptămâna trecută, Jurnal de Vrancea a prezentat o analiză complexă referitoare la sumele pe care cei 81 de angajați ai Poliției Locale Focșani le primesc lună de lună. (Detalii aici). De aceea, situația actuală naște o serie de întrebări: Cu ce se ocupă, de fapt, Poliția Locală? Este o instituție necesară, care ajută cetățeanul? Este armata personală a primarului, acaparată de interese politice? Jurnal de Vrancea lansează invitația tuturor cititorilor de a-și manifesta opinia în cadrul unui sondaj care va fi activ până la data de 26 aprilie 2021. De asemenea, prin intermediul comentariilor vă puteți argumenta opinia. Tu ce părere ai?

6110
Care este soluția pentru Poliția Locală Focșani?
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

16 COMENTARII

 1. De ce nu faceți același sondaj cu poliția normală, serviciile secrete, jandarmeria sau justiția ? Toate instituțiile opresive vor obține rezultate asemănătoare dacă nu chiar mai rele. Eu de exemplu dacă rolul politiei locale îl mai înțeleg rolul jandarmeriei chiar nu îl pricep, este o instituție care are ca atribuții doar oprimarea cetățenilor.

 2. Au votat în sondaj pe rubrica „să rămână aşa cum este” toate slugile politice cu argaţii lor, căci îmi vine greu să cred că cetăţenii municipiului Focşani vor să finanţeze o instituţie demnă de serviciile secrete prin invizibilitatea sa, dar costurile de finanţare exorbitante!

  • Da, asa este. Dumneavoastră sunteți un PNL ist mic și limitat, și absolut orice stire/sondaj care nu se încadrează în standardele dumneavoastră, de asemenea limitate, nu este normala/adevărat. Congrats, peneleule!

  • Serios? Pai in acest caz hai sa inchidem toate institutiile care consuma banii bugetului local si al bugetului de stat printre care si scolile(ca si asa ai facut-o degeaba), bisericile, etc. Poate ar fi placut sa fii tu in situatia in care nu stii ce sa va intampla cu locul tau de munca si nu ai mai avea cum sa te intretii!

 3. Publicațiile locale trebuie să existe sau nu? Și ele au contracte cu autoritățile locale și sunt plătite din bani publici, fără să mai aducem în discuție faptul că și ele au afinități politice.

 4. Poliția Locală este o instituție. Pentru comunitate, instituția este necesară, oamenii pot fi performanți sau pot fi sancționați sau chiar schimbați. Însă, performanța unei instituții este determinată de angajați și activitatea de management.
  Poliția Locală este coordonată de Consiliul Local și primar.
  Dacă un consilier local sau un primar critică poliția locală, de fapt, este ipocrit, pentru că el este responsabil de propriul management.

 5. Stimate ,,Jurnal…,, primarii nu au transformat pe nimeni, din ceva (gardieni publici ) in altceva (politisti locali ) !!! te rog, inainte sa afirmi ceva, informeaza te !!!
  politia locala , este o institutie ifiintata prin lege organica ( legea 155/2010), bazele Politiei locale sunt puse pe vechea structura a Politiei Comunitare, care a functionat o perioada de 6-7 ani de zile, inaintea politiei locale. functionarii publici din cadrul politiei comunitare aveau functia publica specifica de ,,agenti ,, de politie comunitara, nicidecum de gardieni publici….
  institutia CGP nu mai exista de peste 20 de ani,…!!! politistii locali sunt functionari publici, absolventi ai scolilor de agenti de politie din cadrul Ministerului de Interne, conform prevederilor legale !!! deci, nu a transfomat nimeni pe nimeni in ceva…va rog sa analizati inainte de a afirma , in zona publica, ceva cu impact social si de imagine , precum prezentul ,,sondaj,, …!!!

  • Aveți dreptate,
   cine dorește desființarea sunt absolut sigur că nu a citit Legea si au fost și sancționați de către polițiștii locali

 6. Alo!!! SONDAJUL……. Lãsati oamenii sa voteze ca eu personal de 5 zile nu pot vota. Scrie ca: Ne pare rău dar aţi votat deja!!!!
  Pai cum dracu sa votez cand scrieti ca am votat. Alo!!!! Lãsati oamenii sa voteze pentru dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.