Sorin Hornea, investit în funcția de prefect, în prezența unui public numeros

0
481

Noul prefect de Vrancea, Sorin Hornea, a fost învestit joi în funcție de către un reprezentant al Guvernului trimis în teritoriu special pentru acest eveniment. Sorin Hornea a depus jurământul de credință în calitatea sa de prefect în prezența directorului general pentru relația cu Instituția prefecților din cadrul MAI, Constantin Miharț. La învestire au fost prezenți totodată numeroși primari, șefi de partide, șefi de deconcentrate, cu toții dornici să asiste la numirea noului prefect.

”Vă mulțumesc mult pentru încrederea acordată, știți că am mai îndeplinit anterior funcția de subprefect și de prefect și consider că îmi cunosc foarte bine atribuțiile, revin în această funcție cu dorința de a reda demnitatea și independența funcției la nivelul județului Vrancea”, a declarat noul prefect Sorin Hornea.

Noul prefect al județului Vrancea, care a mai fost în trecut subprefect dar și de prefect, a fost numit în noua funcție după ce miercuri prefectul Nicușor Halici și subprefectul Cristi Valentin Misăilă și-au dat demisia, invocând faptul că nu vor să fie ”părtași la organizarea alegerilor locale de către un Guvern care face politica PNL”. Sorin Hornea a declarat miercuri că se bucură că premierul a decis să-l numească prefect, precizând că își dorește ca alegerile locale din iunie să se desfășoare în Vrancea ”ireproșabil și fără urme de partizanat”.

”Am înțeles că a ieșit purtătorul de cuvânt al Guvernului și a făcut nominalizarea mea, a anunțat că am fost desemnat prefect. Urmează ca hotărârea de Guvern să fie publicată în Monitorul Oficial iar un reprezentant al Guvernului să vină să facă instalarea. E decizia Guvernului de a-și alege reprezentanții iar faptul că m-au ales pe mine nu poate decât să mă bucure. Politic nu avem nici o treabă, dar noi avem atribuții de organizare a alegerilor pe care mi le doresc ireproșabile și fără urme de partizanat”, a declarat miercuri noul prefect de Vrancea.

Sorin Hornea a fost subprefect de Vrancea în perioada 2009-2011 iar în 2011-2012 a fost prefect. în 2008, el a candidat pentru un post de deputat din partea PDL, însă nu a câștigat alegerile. El este absolvent al Facultății de Inginerie Aerospațială București.

investire prefect sorin hornea1 - Sorin Hornea, investit în funcția de prefect, în prezența unui public numeros

investire sorin hornea prefect2 - Sorin Hornea, investit în funcția de prefect, în prezența unui public numeros

investire sorin hornea prefect3 - Sorin Hornea, investit în funcția de prefect, în prezența unui public numeros

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here